Dolar

32,5020

Euro

34,7689

Altın

2.491,95

Bist

9.524,59

'Uluslararası Yoga Festivali' iptal edildi

Trabzon’da 14-19 Eylül’de gerçekleştirilmesi planlanan “Uluslararası Yoga Festivali”ne olan tepkiler geçtiğimiz günlerde TIMETURK'de yer almıştı. Bugün o festivalin iptal edildiği haberi geldi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-09 12:27:28

'Uluslararası Yoga Festivali' iptal edildi

Trabzon'da 14-19 Eylül'de gerçekletirilmesi planlanan “Uluslararası Yoga Festivali”ne olan tepkiler geçtiğimiz günlerde TIMETURK'de yer almıştı. Bugün o festivalin iptal edildiği haberi geldi.

FESTİVAL İPTAL EDİLDİ

Trabzon'da düzenlenmesi planlanan ‘Uluslar arası Trabzon Yoga Festivali' iptal edildi. Milli Gazete'nin görüştüğü yetkililer, festivalin ülke gündemine taşınması ve Arakan'da yaşanan katliamlar dikkate alınarak iptal edildiğini ve duyurunun önümüzdeki günlerde yapılacağı bilgisini verdi.

“SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Trabzon'daki siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları da olaya tepki göstererek, sürecin takipçileri olacağını deklare etti. Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt, yapılmaya çalışılanın doğru olmadığını Trabzon olarak bu festivale karşı olduklarını bir kez daha dile getirerek, Arakan'da yaşanan zulmü hatırlattı. Festival için açıklanan içeriğini dinler arası diyalog çalışmasının bir yansıması olduğunu da kaydeden Kurt, süreci takip edeceklerini kaydetti. Kurt, ilgili kurumlarla görüşeceklerini süreci yakinen takibe aldıklarını ve gelecekte de buna benzer olayların yaşanmaması için de görüşlerini kendilerine aktaracaklarını dile getirdi.

“TASVİP ETMEDİK”

Trabzon'un önemli ilim merkezlerinden olan Yavuz Selim Vakfı'nın Başkanı Rahmi Onur'da festivali tasvip etmediklerinin altını çizerek, buna benzer olayların ülkeyi toptan etkilediğini kaydetti. Onur, söz konusu festivalin İslam ile de bağdaşmadığının altını çizerek, iptal edilmesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

“HASSASİYETİN DİKKATE ALINMASI OLUMLU”

Anadolu Gençlik Derneği Trabzon İl Başkanı Abdurrahman Şimşek de hassasiyetlerin dikkate alınmasını olumlu bulduklarını söz konusu iptal kararından ötürü yetkililere de teşekkür ettiklerini kaydetti. Şimşek, Trabzon'un böyle bir şeye hiçbir zaman kucak açmayacağının da altını çizerek, “Kardeşlerimizin kanı yerdeyken onların öğretileri hiçbir zaman şehrimize giremeyecektir” diye konuştu.

İlgili habere gitmek için fotoğrafa tıklayın

 

Haber Ara