Dolar

32,3798

Euro

35,0479

Altın

2.326,91

Bist

9.145,21

Uluslararası Rabia Platformu Sözcüsü Dilipak:

Uluslararası Rabia Platformu Sözcüsü Dilipak:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-11 23:55:38

Uluslararası Rabia Platformu Sözcüsü Dilipak:
Uluslararası Rabia Platformu Sözcüsü, gazeteci-yazar Abdurrahman Dilipak, "Yeniden dünyaya yön verebilmemiz için eskiyi hatırlamamız ve iyi anlamamız gerekli" dedi.

Dilipak, Gölbaşı ilçesinde ramazan etkinlikleri kapsamında belediye tarafından organize edilen programda, Türkiye ve dünya gündemini değerlendirdi.

Burada vatandaşlara seslenen Dilipak, günümüzde İslam coğrafyalarında yaşanan kaos ortamından çıkmanın tek yolunun birlik olmaktan geçtiğini ifade etti.

Geçmişten ders çıkartılması gerektiğine işaret eden Dilipak, şunları kaydetti:

"Hepimiz Hz. Adem'in çocuklarıyız. Hiçbirimizin bir diğerine rengiyle diliyle ırkıyla ülkesiyle üstünlüğü yok. Üstünlük ancak erdemli ve iyi insan olabilmekten geçiyor. Yeniden dünyaya yön verebilmemiz için eskiyi hatırlamamız ve iyi anlamamız gerekli. Osmanlı İmparatorluğu, günümüzde var olan 202 devletin yarısından fazlasına hükmetti. Osmanlıda ırkçılık yoktu. Ümmet ve vahdet kavramları hakimdi. Bugün Suriyeli, Arnavut, Hintli, Arap diye ayırdığımız kardeşlerimizle geçmişte aynı ülkeyi paylaştık"

Birlik olmanın gerekliliğine vurgu yapan Dilipak, Batı'nın sınırları cetvelle çizmesinden sonra İslam coğrafyasının ayrıştırıldığını, bu ayrıştırılmadan sonra da bir daha toparlanamadığına dikkati çekerek, "Eğer yeniden birlik olmazsak İslam coğrafyasında bugün akan kan, yarın da akmaya devam edecek" dedi.

Konuşmasında aile yaşamına da değinen Dilipak, eğitimin önemine işaret ederek, çocukların gerek dini konularda, gerek fenni bilimlerde ve gerekse dil eğitiminde geliştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

"Çocuklarımız Kuran dili Arapçayı, dünya dili İngilizceyi ve hatta bunun yanında 3. bir dili çok iyi bilmeliler" diyen Dilipak, çocukların üniversiteyi mümkünse yurt dışında okuması gerektiğini savundu.

Dilipak'a program sonunda Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir tarafından ilçenin simgesi olan plaket hediye edildi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara