Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Uluslararası Paris Otomobil Fuarı başladı

Bu yıl 120'incisi düzenlenen Uluslararası Paris Otomobil Fuarı'nda firmalar, sürücüsüz ve elektrikli araç modelleri ile ön plana çıkmayı tercih etti

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-04 15:18:43

Uluslararası Paris Otomobil Fuarı başladı
Ziyaretçi sayısı bakımından dünyanın en büyük otomobil fuarı olarak kabul edilen ve bu yıl 120'incisi düzenlenen Uluslararası Paris Otomobil Fuarı (Mondial de L'Auto) başladı.

İki yılda bir düzenlenen ve 14 Ekim'e kadar açık olacak fuarı bu sürede yaklaşık 1 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Volkswagen, Ford, Opel, Volvo, Nissan, Alfa Romeo, Jeep, Mazda, Mitsubishi gibi firmaların katılmadığı fuarda ilk kez Çin'in bir numaralı otomobil üreticisi GAC Motors 2 yeni modeliyle yer alıyor.

Elektrikli ve hibrit araçların ön plana çıktığı bu yılki fuarda otomobil üreticileri, yeni nesil araçlar ve geleceğin tüketici alışkanlıklarına göre tasarlanmış modellerini sergiliyor. Fuarda sürücüsüz araçlar ve otonom hareket kabiliyeti bulunan kabinlerin tanıtımına ilişkin de çok sayıda aktiviteye yer veriliyor.

Dünyanın en hızlı aracını üreten firma olarak ünlenen Bugatti, Paris'teki fuara Chiron modeliyle katılıyor. Ziyaretçilere sürpriz yapan firma, LEGO firması ile ortaklaşa hazırladığı Chiron ile aynı ebatlarda, 3 milyon parçadan oluşan ve saatte 20 kilometre hıza ulaşan aracı tanıttı.

Fuarda bu yıl göze çarpan yeniliklerden biri de uzun yıllar eleştirilere neden olan motorsiklet bölümünün eksikliğinin giderilmiş olması. 600 metrekare alanda Peugeot, Honda, Kawasaki, Yamaha, Harley-Davidson, Suzuki gibi markaların motorsiklet modellerini tanıttıkları 2018 Motorsiklet Fuarı bölümü motor tutkunlarını bekliyor.

Volkswagen ve Opel gibi önemli Alman otomobil üreticilerinin katılmadığı fuara bir diğer Alman üretici Mercedes, EQ Silver Arrow modelinin elektrikli versiyonu ile katıldı. 1938'de saatte 432,7 kilometre hıza ulaşarak rekor kıran W125 Rekordwagen modelinin elektrikli versiyonu olan EQ Silver Arrow ile Mercedes, gelenek ve yeniliği birleştirmeyi amaçlıyor.

Bu yılki fuarın en önemli özelliklerinden biri de sürücüsüz araçlara geniş yer veriliyor olması. Kısa süre önce Fransa'nın Rouen kentinde hizmete giren Navya otonom araçları ile Fransız üretici, yakın zamanda şehir içi ulaşımda önemli yer edecek araç modellerini tanıtıyor.

Fuarda en geniş alanı kiralayan Renault, fütürist yaklaşımla tasarladığı EZ-Pro, EZ-Go ve EZ-Ultimo sürücüsüz araç modelleriyle fuarda yer alıyor. Taksi, kişisel kullanım ve lüks araç kategorilerinde yer alan üç model, ziyaretçilere geleceğin araç modelleri hakkında fikir vermeyi hedefliyor.

Fransız otomobil üreticisi Peugeot'nun 1960'lardan 1990'lara kadar en çok beğenilen modeli olarak gösterilen 504, bu yılki fuarda elektrikli versiyonuyla sergileniyor. Keskin hatları ve çoklu arka ışıklarıyla modern bir çizgide üretilen yeni 504, markanın gelecekte üreteceği modeller hakkında ip ucu veriyor.

Lüks araç üreticilerinin geçen yıllara oranla daha fazla yer aldığı kaydedilen fuara İtalyan spor markası Ferrari de 3 yeni modeliyle katılıyor.

Haber Ara