Dolar

32,4708

Euro

34,9426

Altın

2.435,60

Bist

9.716,77

Uluslararası Müslüman Alimler Derneği

Dünya Müslüman Alimler Birliğinin Türkiye Şubesi olarak görev yapacak Uluslararası Müslüman Alimler Derneği'nin (UMAD) tanıtımı İstanbul'da gerçekleştirildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-02 18:37:57

Uluslararası Müslüman Alimler Derneği

AA'nın haberine göre, Karadaği, Dünya Müslüman Alimleri Birliğinin Türkiye Şubesi olarak görev yapacak Uluslararası Müslüman Alimler Derneği'nin (UMAD) tanıtımı dolayısıyla Topkapı Eresin Otel'de düzenlenen toplantıda, birlik olarak Müslümanlar için önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. 

Dünya İslam Alimleri Birliğinin Türkiye şubesi olarak hizmet verecek UMAD hakkında da bilgiler veren Karadaği, derneğin, İslam ümmetinin sorunlarında alimlerin gayret, düşünce ve çalışmalarının birleştirilmesi ile Müslümanların bireysel ve toplumsal kimliğinde İslam ruhunun güçlendirilmesini amaçladığını ifade etti. 

"Suriye'de, dünyanın hiçbir yerinde görülmeyen bir zulüm işlenmektedir"

Karadaği, Rusya'nın Suriye'de yaptıklarının kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Suriye'de, bugüne kadar dünyanın hiçbir yerinde görülmeyen bir zulüm işlenmektedir. Bu nedenle çok üzüntülüyüz. Derneğimizin bu konuda çalışmalar yapmasını bekliyoruz. Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor. Yeni çalışmalarımız da var. İnşallah dernekle, Suriye mücadelemizin ulema temsilcisi Usame Rıfai Hoca'mızla Suriyeli kardeşlerimizin yaşadıkları kampları ziyaret ederek onlara manevi moral vereceğiz."

Haber Ara