Dolar

32,4949

Euro

34,8303

Altın

2.475,02

Bist

9.530,47

Uluslararası Kudüs Günü kutlandı

Londra ve Berlin’de onlarca insan Uluslararası Kudüs Günü anmalarına katılmak ve Filistin topraklarında süren işgale karşı sokaklara döküldü.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-06-11 10:02:35

Uluslararası Kudüs Günü kutlandı

TIMETURK | ÇEVİRİ

Londra'da eylemciler Pazar günü Suudi Arabistan Büyükelçiliği önünde toplanarak işgalci Tel Aviv rejimine karşı “İsrail'e ölüm” sloganlarının yanı sıra birçok slogan atarken Filistinlilerle dayanışma içinde olduklarını dile getirdiler.

BERLİN'DE DE FİLİSTİNLE DAYANIŞMA VARDI

Press TV'nin haberin egöre öğleden sonra 3 civarında başlayan eylemler sırasında protestocuların Lübnan Hizbullah Hareketi'nin bayraklarını da taşıdığı gözlendi.

Londra'daki yürüyüşten önceki gün ise Berlin'de benzer bir eylem gerçekleştirildi. Filistinlilerle dayanışma sergilemek ve İsrail'e karşı sesini yükseltmek isteyen 1600 civarında eylemci Berlin'de toplandı. Batı Berlin'de gerçekleştirilen eylem öncesi polis tarafından ağır güvenlik önelmeleri alındı. Burada da protestocuların yine Filistin ve Lübnan bayrakları taşıdıkları gözlendi. “Siyonistler haindir”, “Siyonistsen kaybedeceksin” sloganları atıldı. İsrail ürünlerinin boykot edilmesi çağrıları da gösteriler boyunca dile getirildi.

ULUSLARARASI KUDÜS GÜNÜ RAMAZAN'IN SON CUMASI

Benzer etkinlikler milyonlarca insanın dünya çapında 800 şehirde gerçekleştirdiği anmalarla sürdü. Milyonlarca insanın katıldığı etkinlikler, İran İslam Cumhuriyeti kurucusu İmam Humeyni'nin mirası. 1979 İran Devrimi'nden bu yana Ramazan ayının son Cuma günü dünya çapında yapılan etkinliklerle Uluslararası Kudüs Günü kutlanıyor.

Haber Ara