Dolar

32,3980

Euro

35,1997

Altın

2.324,72

Bist

9.079,97

Uluslararası insan hakları kuruluşlarından Türkiye'ye Cemal Kaşıkçı çağrısı

Kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili soruşturma devam ederken uluslararası insan hakları kuruluşlarından Türkiye'ye BM'in soruşturma başlatması için harekete geçmesi çağrısı geldi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-19 12:02:43

Uluslararası insan hakları kuruluşlarından Türkiye'ye Cemal Kaşıkçı çağrısı

Uluslararası insan hakları dernekleri, Türkiye'ye, kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın durumuyla ilgili Birleşmiş Milletler'in soruşturma başlatmasını istemesi için çağrıda bulundu.

Uluslararası Af Örgütü, İnsan Hakları İzlememe Örgütü, Gazetecileri Koruma Komitesi tarafından yapılan ortak açılmada, kayıp gazetecinin durumunun açıklığa kavuşması için BM'nin müdahale etmesi istendi.

Gazetecileri Koruma Komitesi Genel Müdürü Robert Mahoney, basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Cemal Kaşıkçı'nın durumunun örtbas edilmemesinin tek yolunun, BM'nin bağımsız, şeffaf ve uluslararası bir soruşturma gerçekleştirmesi olduğunu düşünüyoruz. Biz ayrıca Türkiye'nin BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile temasa geçip bu tür bir soruşturma başlatılmasını teşvik etmesi gerektiğine inanıyoruz." dedi.

Mahoney, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Suudi Arabistan yetkililerinden daha fazla bilgi almak için sesini güçlü bir şekilde çıkartmasını beklediklerini ifade etti ve ABD yönetiminden gelecek bu tür güçlü mesajların önemli olacağını söyledi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara