Dolar

32,5489

Euro

34,9332

Altın

2.425,75

Bist

9.722,09

Uluslararası basından Türkiye'ye ilgi

BYEGM Genel Müdürü Haşimi, uluslararası basının Türkiye'ye ilgisinin arttığını söyledi...

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-07 19:17:39

Uluslararası basından Türkiye'ye ilgi

Anadolu Ajansı'nda yer alan bilgide; Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon (BYEGM) Genel Müdürü Cemalettin Haşimi, uluslararası basının Türkiye'ye ilgisinin arttığını belirterek, "Yüzlerle görülen yerleşik yabancı basın sayısı bugün 300'ü geçmiş durumda" dedi.

Haşimi, BYEGM ve Anadolu Ajansı (AA) işbirliğinde, Türkiye'deki seçim atmosferini yansıtmak üzere ve milletvekili genel seçimini takip etmek isteyen basın mensuplarının mesleki çalışmalarını kolaylaştırmak amacıyla, Ankara'da kurulan basın merkezinde değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'de seçimlere yerli ve yabancı basının ilgisinin her zaman yoğun olduğunu belirten Haşimi, "Biz basın yayın olarak Türkiye'nin kamu diplomasisi açısından bu ilgiyi biraz daha kolaylaştırmak, gazetecinin çalışma koşullarına katkıda bulunmak amacıyla basın merkezleri açtık" dedi.

Haşimi, Ankara, İstanbul, Berlin ve New York olmak üzere dört farklı noktada basın merkezi açtıklarını ifade ederek, daha sonraki seçimlerde bu noktaların sayısını artırmayı düşündüklerini bildirdi.

Kurulan basın merkezlerine ilişkin Haşimi, "Basın merkezlerinde Türkiye'deki seçim sistemine dahil 5 ayrı dilde hazırlanmış kitapçıklar veriliyor. Türkiye'de seçim sistemi anlatılıyor. BYEGM'nin teknik olarak görevi basın mensuplarının çalışma koşullarını iyileştirmek" diye konuştu.

Haşimi, Türkiye'nin son 3-4 yıldır çok ciddi dezenformasyon sorunu ile karşı karşıya olduğuna işaret ederek, "Bizim görevimiz basın mensuplarına doğru bilgiyi hızlı şekilde ulaştırabilmek" dedi.

Türkiye'deki siyasi partilerin seçim sürecinin hemen hemen bütün ayaklarında yer aldığını anımsatan Haşimi, "Türkiye'nin en iyi yaptığı şeylerden birisi seçim. Hiçbir şekilde güven sorunu söz konusu değil. Seçim bütün kesimlerin siyasi katılımını sağlayan bir şey" değerlendirmesinde bulundu.

Haşimi, Türk dış politikası aktifleştikçe Türkiye'ye olan yabancı basının ilgisinin arttığını vurgulayarak,  şunları söyledi:

"Uluslararası basının Türkiye'ye ilgisi 2000'lerin başından itibaren sistematik şekilde arttı. Yüzlerle görülen yerleşik yabancı basın sayısı bugün 300'ü geçmiş durumda. Seçim dönemlerinde veya Çanakkale gibi büyük törenlerde bu sayı binlere çıkıyor. Türkiye'ye dünyanın birçok bölgesinden muazzam bir ilgi var. Bu ilgi giderek artacak."

Cemalettin Haşimi, basın merkezinin AA ve BYEGM işbirliğinde yapıldığını belirterek, "Türkiye'nin iletişim alanında markası haline gelmiş TRT ve AA ile işbirliğiyle bunu yapmamız bizim için de gurur verici bir unsur" diye konuştu.

Haber Ara