Dolar

32,3346

Euro

35,2006

Altın

2.247,92

Bist

8.718,11

Uluslararası araştırma şirketinden Türkiye yatırımı

Uluslararası araştırma ve veri analitiği grubu YouGov, Türkiye’den ödüllü yeni nesil araştırma şirketi Wizsight'ı bünyesine kattığını açıkladı.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-25 11:15:39

Uluslararası araştırma şirketinden Türkiye yatırımı

Uluslararası araştırma ve veri analitiği grubu YouGov, Türkiye'den ödüllü yeni nesil araştırma şirketi Wizsight'ı bünyesine kattığını açıkladı.

YouGov tarafından yapılan açıklamada “Türkiye, YouGov ve pek çok müşterimiz için büyümekte olan kritik öneme sahip bir pazar. Bu satın alma yoluyla gerek Türkiye gerekse de daha geniş bir bölgede müşterilerimize daha iyi hizmet verebileceğiz” denildi.

15 Ocak 2021, İstanbul- İngiltere merkezli dünyanın en büyük araştırma gruplarından biri olan YouGov, Wizsight araştırma şirketini satın alarak Türkiye pazarına giriş yaptığını duyurdu.

Türkiye'de araştırma sektörüne getirdiği yeni soluk ile sektörde online araştırmaların en saygın isimlerden biri haline gelen Wizsight, 2017 yılında genç girişimci N. Özge Akçizmeci Üstün tarafından kuruldu. Yeni nesil araştırma anlayışı ile elde ettiği başarılar sayesinde kısa sürede kendini kanıtlayan Wizsight hem yerel hem de çok uluslu markalardan oluşan güçlü ve sadık bir müşteri portföyüne sahip.

YouGov CEO'su ve Kurucu Ortağı Stephan Shakespeare satın almaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Büyüme stratejimiz doğrultusunda yaptığımız yatırımlar sonucunda Wizsight'ı YouGov ailesine katmaktan büyük bir heyecan duyuyoruz. Online araştırmada yenilikçi yaklaşımı ve güçlü müşteri portföyü ile Wizsight bizim için mükemmel bir iş ortağı oldu. Türkiye ise YouGov ve pek çok müşterimiz için büyümekte olan kritik önem sahip bir pazar. Bu satın alma yoluyla gerek Türkiye gerekse de daha geniş bir bölgede müşterilerimize daha iyi hizmet verebileceğiz” dedi.

Satın alma sonrasında Wizsight, YouGov Türkiye adıyla faaliyetlerine devam edecek. Genç girişimci N. Özge Akçizmeci Üstün ise YouGov Türkiye Genel Müdürü rolünü üstlenecek.

Konuyla ilgili açıklamasında N.Özge Akçizmeci Üstün, görüşlerini şöyle aktardı: “Online araştırma alanında yenilikçi bir şirket olan YouGov'un bir parçası olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu birleşme ile bir yandan YouGov'un Türkiye'deki varlığını inşa ederken, öte yandan mevcut ve potansiyel müşterilerimize YouGov araştırma ağının 42 pazardaki uluslararası varlığından güç alan yüksek kaliteli tescilli panelinin, işletim araçlarının ve derin içgörülerinin avantajlarını sunabileceğiz."

Türkiye'deki özel üye panelini müşteri taleplerine dayanarak güçlendiren YouGov, bünyesine Wizsight'ın eklenmesi ile büyüyen bu pazarda kritik hedef kitleye daha hızlı ulaşma şansı yakalayacak. Bu satın alma sayesinde YouGov, hem müşterilerine daha geniş bir araştırma ürün ve hizmet yelpazesi sunabilecek hem de Wizsight'ın mevcut araştırma projelerini kendi platformuna taşıyarak Türkiye'deki panel faaliyetlerini artırabilecek.

Haber Ara