Dolar

32,3773

Euro

35,0633

Altın

2.326,09

Bist

9.079,97

'Uluslararası Arakanlı Müslümanlar İstişare Toplantısı'

Bölgedeki insani koşulların iyileştirilmesine yönelik güçlüklerin ele alınması amacıyla fikirdaş ülkeler ile bölgede etkin uluslararası kuruluşların temsilcilerinin katılacağı toplantı, 6 Temmuz'da Ankara'da düzenlenecek

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-07-04 15:28:44

'Uluslararası Arakanlı Müslümanlar İstişare Toplantısı'
Dışişleri Bakanlığı, 6 Temmuz'da Ankara'da "Uluslararası Arakanlı Müslümanlar İstişare Toplantısı" düzenleneceğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin, Arakanlı Müslümanların içinde bulunduğu insani krizin çözüme kavuşturulmasına yönelik çabalara katkılarını sürdürdüğü belirtildi.

Açıklamada, "Bu kapsamda ülkemizce, bölgede insani koşulların iyileştirilmesine yönelik güçlükleri ele almak amacıyla fikirdaş ülkeler ile bölgede etkin uluslararası kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla 6 Temmuz 2018'de Ankara'da 'Uluslararası Arakanlı Müslümanlar İstişare Toplantısı' düzenlenecektir." ifadesi yer aldı.

Toplantıya, Sağlık Bakanlığı, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD), Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Kızılay'ın yanı sıra sahada çalışan Türk sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de katılacağı kaydedildi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara