Dolar

32,3640

Euro

35,0458

Altın

2.324,50

Bist

9.079,97

Uluslararası Af Örgütünden İsrail'e çağrı

Uluslararası Af Örgütü, İsrail'in keyfi tutukluluk kararlarına değinerek Filistinli gazeteci Muhammed el-Kıyk'ın 85 gündür açlık grevinde olduğunu ve kendi seçtiği bir hastaneye nakledilmsei çağrısında bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-18 11:52:33

Uluslararası Af Örgütünden İsrail'e çağrı

AA'nın haberine göre: Uluslararası Af Örgütü, İsrail'e "85 gündür açlık grevi yapan Filistinli tutuklu gazeteci Muhammed el-Kıyk'ı kendi seçtiği bir hastaneye nakletmesi" çağrısında bulundu.

Örgütten yapılan yazılı açıklamada, İsrail Yüksek Mahkemesinin, Kıyk'ın bir Filistin hastanesine sevk edilme yönündeki talebini reddetmesi eleştirilerek, "İsrail mahkemeleri yıllardır Filistinli tutuklulara yasal koruma sağlamakta başarısız oluyor. (İdari tutukluluk kapsamında) Hüküm giymeden hapiste tutulan Kıyk'ın avukatları, sağlık durumunun kritik olduğu yönünde hastaneye rapor sundu. Bu durum göz önüne alınarak İsrail makamları Kıyk'ın talebine saygı duymak ve onu seçtiği hastaneye acilen transfer etmek zorundadır" denildi.

İsrail'in idari tutukluluk adı altında Filistinlileri "Gizli deliller" ile suçlayıp yargılamaya tabi tutmadan hapse atmasının "Keyfi tutuklama" olarak nitelendiği açıklamada, "Uluslararası Af Örgütü, İsrail makamlarının daha önce birçok kez yaptığı gibi idari tutukluluk mekanizmasını, Kıyk'ı yargılamadan cezalandırmak için kullanmasından endişe ediyor" ifadelerine yer verildi.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara