Dolar

32,5676

Euro

34,6759

Altın

2.491,76

Bist

9.524,59

Uluslaraası ve ulusal yarışmalarda dereceye giren Özel SANKO okulu öğrencileri, ödüllendirildi

Gaziantep Özel SANKO Okulları'nın ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren öğrencileri düzenlenen törenle ödüllendirildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-02 10:45:59

Uluslaraası ve ulusal yarışmalarda dereceye giren Özel SANKO okulu öğrencileri, ödüllendirildi
Gaziantep Özel SANKO Okulları'nın ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren öğrencileri düzenlenen törenle ödüllendirildi.

Özel SANKO Okulları Abdulkadir Konukoğlu Spor ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, SANKO Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Güner Dağlı, İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci, SANKO Holding Onursal Başkanı AbdulkadirKonukoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı ZekiKonukoğlu,Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adil Sani Konukoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Hakan ve Cengiz Konukoğlu, Ticaret Odası Meclis Başkanı Settar Konukoğlu, İl Eğitim Müdürü Cengiz Mete, İl Müftüsü Ahmet Çelik, Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu, Okul Danışma Kurulu Başkanı Jülide Konukoğlu, Genel Müdür Melike Toklucu ile öğrenciler ve aileleri katıldı. Vali Ali Yerlikaya, yaptığı konuşmada, aynı salonda daha önce SANKO Üniversitesinin törenine katıldığını anımsatarak, "Bugün ortaokul ve lise öğrencilerinin başarılarını ödüllendirmek için buradayız. Bu öğrencilerimizi daha heyecanlı gördüm. Demek ki, gelecek nesil daha heyecanlı" dedi.

"SANKO ailesi güzel işler yapıyor"

"Şehirler artık dünya kentleriyle rekabette. İlimizineğitimde geldiği nokta 3 üniversite, 1.112 devlet okulu, 80 özel okul, 510 binin üzerinde öğrenci. Bir şehir düşün yüzde 20-25'i öğrenci" diyen Yerlikaya, şöyle devam etti:

"SANKO Ailesi güzel işler yapıyor. Allah güzel şeyler yapanları sever. Sanko Ailesi, okul öncesinden üniversiteye kadar uzanan eğitim yuvalarını para kazanmak için kurmadı. Sanko Ailesinin büyüğü rahmetli Sani Konukoğlu, 'İşin Hilesi Dürüslüktür' demiş. İşini dürüst yapacaksın ki kazanacaksın. Allah ilmi isteyene, parayı istediğime veririm demiş. Önemli olan doğru olmak. İlk dünya birinciliği haberini okuduğumda 'Allah' dedim. Öğrencilerin ABD'de hem de robot yarışmasından birincilikle dönmesine, kendim kazanmış gibi sevindim. Sen Amerika'ya git, dünya birinci ol. Nereden Gaziantep'ten. Sizlerden önümüzdeki yıllarda da birincilikler bekliyoruz. Sizleri seviyoruz ve gurur duyuyoruz."

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de başarının konuşulduğu ve ödüllendirildiği buetkinliğe katılmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Şahin, "Sizler bizim geleceğimiz ve gözümüzün nurusunuz. Bu günlerde uluslararası başarıyla gelmenizi kutluyorum. Başta da aileniz ve öğretmenlerinizi" ifadelerini kullandı.

Şahin, "Bütün bir dünya ile yarışacaksınız, birinci olacaksınız. Bu okulda temeller sağlam. Her şeyin başı insan. Başarının sürdürülebilirliği, sizlerle ve iyi bir eğitimle olacaktır. Başarı; hayal, aşk ve sevda olmadan olmuyor. Yarının yöneticileri olarak bizden daha iyi olacaksınız. SANKO Holding'de ilk işe başladığımızda rahmetli Sani Konukoğlu, 'öncelikle iyi insan olacaksınız' demişti. İyi olacaksınız ki fırsat verildiğinde neler yapabileceklerinizi göstereceksiniz. Daha güzel bir dünya için. SANKO Ailesine ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. Bizlere böylesi güzel sevinçler yaşattıkları için" şeklinde konuştu.

Ekonomiden sonra eğitimde de iddialıyız

SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, "Bugün, Gaziantep'in ekonomiden sonra eğitimde de başarısını gösterdiği gündür. Ekonomiden sonra eğitimde de iddialıyız" dedi. Gaziantep'ten uluslararası alandaki yarışmalardan şampiyonlar çıkmasının kendilerini gururlandırdığını vurgulayan Konukoğlu, "Biz tekstilciyiz. Okulun yapıldığı dönemde, 'Tekstilciyiz, ne işimiz var okul işinde' demiştim. Böyle başarıların gelmesi bizi çok mutlu ediyor. Sıra SANKO Üniversitesi'nde. Artık başarı vakti geldi. SANKO Ailesi olarak okul ve hastaneden zarar ediyoruz. Buraları zaten kar amaçlı yapmadık. İyi eğitime, bir kişinin şifasına vesile oluyorsak işte en güzel zenginlik budur. Babam Sani Konukoğlu 'hastane kapısında beklemeyen hastanenin kıymetini bilmez' derdi. Okul ve hastane, paylaşmak mutluluktur anlayışımızın ifadesidir" ifadelerine yer verdi.

Gururluyuz

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Konukoğlu ise sözlerine, "Bugün hepimizin başarı günü. 16 yıl önce temellini attığımız okulumuzdan bugün şampiyonlar çıkarmak da varmış. Gururluyuz" diyerek başladı. "Bu okulda uluslararası arenada yarışan insanlar yetiştirdik. Bugün tarifi anlatılmayan ayrı bir duygu yaşıyoruz" diyen Konukoğlu, "Napolyon 'para, para, para' diyor. Bugün o parayı kazanmak için 'eğitim, eğitim, eğitim' dönemindeyiz. Özellikle kardeşim Adil ve eşi Jülide Konukoğlu'na teşekkür ediyorum. Okulun yapılmasında Adil kardeşim çok terledi ve koşturdu. Öğrencilerimizi ve başta ailelerini, öğretmenlerini kutluyorum. Sonraki yıllarda da şampiyonlar çıkar inşallah" ifadelerini kullandı.

Hayallerimizi gerçekleştiriyoruz

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Okul Kurucu Temsilcisi Adil Sani Konukoğlu da konuşmasında, "Hayallerimizi gerçekleştiriyoruz. Söyleyecek söz bulamıyorum. Hocalarımıza ve ailelerimize teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Okul yapılmadan önce 40 öğretmen ile 1 Nisan 2001 tarihinde konuştuklarını ve okulun 15 Eylül'e yetişeceğini söylediğine dikkati çeken Konukoğlu, "Yer temin ettik. İzinleri alındı. 1 Mayıs'ta temel attık. 1 Eylül olmadan inşaat bitti ve temizliği yapıldı. 1 Eylül'de de okulun tanıtımını yaptık. Çok şükür o günlerden bugünlere geldik. Her yıl Türkiye birincilikleri geliyordu. Ama biz artık dünya birincilikleri istiyoruz" diye konuştu.

Ödül alan öğrenciler

Konuşmaların ardından Bursa Nilüfer Uluslararası Piyano Yarışması ve Müzik Festivali'nde dünya birincisi olan Eylül Eren, Amerika Birleşik Devletlerinde düzenlenen "ROBOGAMES" Dünya Robot Yarışması'nda dünya birincisi olan Ali KağanAkbaş ve Cemil Serden Şahin ile ikincilik elde eden Tekin Orkun Hengirmen, Koray Çekici ve Hasan Atakan Aslan, 11 - 12 Yaş Yüzme Gelişim Projesi'nde 100 metre Kurbağalama stilde Türkiye birinciliğine kulaç atan Beril Öztürk ile Orta Doğu Teknik Üniversitesinde düzenlenen 2'inci Ulusal Genç Mühendisler Yarışıyor adlı yarışmada Türkiye birincisi olan Arda Karayılan, Fuat Şimşek ve Miray Mavi, plaket ve para ödülü ile ödüllendirildi.

Haber Ara