Dolar

32,5202

Euro

34,7316

Altın

2.488,50

Bist

9.524,59

Ulusal Süt Konseyi'nden süt fiyatlarına ilişkin yazılı açıklama

Ulusal Süt Konseyi Başkanı Muhittin Özder ve beraberindeki heyet, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'yi makamında ziyaret etti

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-14 20:16:45

Ulusal Süt Konseyi'nden süt fiyatlarına ilişkin yazılı açıklama

Görüşmede süt sektörünün çok dinamik olduğunu belirten Özder, "Maliyetlerdeki ani değişiklilere, arz ve talepte oluşabilecek dalgalanmalara hızlı müdahale edilmesi gerekir." ifadelerini kullandı

2272570_620x349

Ulusal Süt Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre ziyarette, kalite esaslı ve pariteye göre fiyatlama, çiğ sütte mevsimsel arz-talep dengesi gibi süt sektörünün güncel konuları ele alındı.

Çiğ süt tavsiye fiyatının belirlenme çalışmalarının önceki dönemlerde olduğu gibi Konsey çatısı altında olması gerektiği Bakan Pakdemirli'ye iletilirken, Konsey yetkilileri, kalite bazlı çiğ süt fiyatlama modelinin de hayata geçirilmesinin önemini vurguladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Konsey Başkanı Özder, süt sektörünün çok dinamik olduğunu belirterek, "Maliyetlerdeki ani değişiklilere, arz ve talepte oluşabilecek dalgalanmalara hızlı müdahale edilmesi gerekir. Ulusal Süt Konseyi olarak bu konuda üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu Sayın Bakanımıza ifade ettik. Sorunların çözüm yolları konusunda kendisi ile aynı noktada olduğumuzu görmek bizleri mutlu etti." ifadelerini kullandı.

Avrupa'da olduğu gibi sütün sınıflandırılması ve kaliteye göre fiyatlandırma modeline geçilmesi konularının da ziyarette ele alındığını kaydeden Özder, Bakanlığın bu konudaki çalışmalarının önemine işaret etti.

Haber Ara