Dolar

32,5496

Euro

34,9797

Altın

2.429,45

Bist

9.722,09

Uludağ Bisiklet Turizmine Hazırlanıyor

Uludağ, sadece kış turizmine değil, yaz aylarında da bisiklet etkinliklerine olanak sağlıyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-22 12:39:28

Uludağ Bisiklet Turizmine Hazırlanıyor

İspanya'nın Barcelona şehrinden yola çıkan bisiklet gezginleri Alejsandro Alberto Martin Berroza ve Gimenes Fandos Adelaida ile birlikte Time Türk Haber Bisiklet Editörü Cengiz Yargıç, ülkemizin bisiklet rotalarını deneyimlemek üzere Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin daveti üzerine geldikleri Bursa'daki ilk çalışmalarına Uludağ Milli Parkından başladılar.
Doğal güzellikler içinde spor yaparak dolaşma olanağı sunan bisiklet, günümüzde bir turizm aktivitesine dönüşüyor. Muhteşem doğal güzelliği, Flora ve faunasının zenginliği ile 1961 yılında milli park ilan edilen Uludağ, sadece kış turizmine değil, yaz aylarında bisiklet, kampçılık, trekking ve günübirlik piknik etkinliklerine de olanak sağlamaktadır. 15'i aşkın otel, 12 resmi konaklama tesisi, teleferik, telesiyej ve teleski hatlarıyla nitelikli konaklama imkanı da sunan bölge doğal güzellikleriyle bisiklet severlerin ilgisini çekiyor.
Bisiklet turizmi yeni yaygınlaşmaya başlayan bir turizm türüdür. Bütün dünyada hızla yayılan doğa turizmi anlayışına paralel olarak ülkemizde de bisiklet turları son yıllarda turistik alanlarda düzenlenmektedir.
Türkiye'de kış turizmi denildiğinde ilk akla gelen yerlerden biri olan Uludağ'da birçok turistik otel bulunuyor. Kayak turizmi sezonu dışında boş kalan Uludağ otellerinin yaz aylarında bisiklet turizmine yönelmeleri sonucu yerli ve yabancı turistlerin bölgeye çekilmesi hedefleniyor. Uludağ oteller bölgesine teleferik veya araçla ulaşılması ardından şose yoldan bisikletle iniş turları oldukça keyifli bir aktivite olarak görülüyor.

Haber Ara