Dolar

32,5883

Euro

34,7375

Altın

2.506,53

Bist

9.524,59

'Ülkücüleri mahkeme kapılarına düşürmek doğru olmadı'

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, 'MHP'yi, ülkücü iradeyi mahkeme kapılarına düşürmek doğru olmadı. Genel Merkez mahkemeye gideceği yerde kurultaya gelsin.' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-14 17:33:03

'Ülkücüleri mahkeme kapılarına düşürmek doğru olmadı'

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin MHP'deki olağanüstü kurultay sürecine ilişkin sorularını yanıtladı. Olağanüstü kurultayın bir "Yargı emri" haline dönüştüğüne işaret eden Özdağ, "Bunun hukukiliğini, meşruluğunu tartışmanın anlamı yoktur. Aksine buna itiraz yargı kararlarına itiraz anlamı taşıyacaktır." dedi. 

Özdağ, kurultay için hukuki zeminin bulunduğunu belirterek, "Ayın 19'unda MHP kurultayını, tüzük kurultayını yapacak. Delege arkadaşlara sesleniyorum, oyuna gelmeyin, kurultaya gelin. Ülkücü irade oyunun ne olduğunu net şekilde görüyor." ifadesini kullandı.

Tüzük kurultayı için uygun olan ve arzu edilen delege sayısının iki katına çıkıldığını vurgulayan Özdağ, "MHP'yi, ülkücü iradeyi mahkeme kapılarına düşürmek doğru olmadı. Mahkemeler 'bu kurultay yapılmalı' dedi. Artık buna itiraz etmenin manası kalmadı. Genel Merkez mahkemeye gideceği yerde kurultaya gelsin. Öz güvenine, kendisine olan inancını sergilesin, Ülkücülere olan inancını da sergilesin. Kongreye gelmemek ülkücülere inanmamak anlamı taşır." değerlendirmesinde bulundu.

Özdağ, bir gazetecinin "Sayın Bahçeli, sizin ülkücü olmadığınız söyledi. Değerlendirmeniz nedir?" sorusuna, gülerek karşılık verdi.

Haber Ara