Dolar

32,3209

Euro

35,0742

Altın

2.308,36

Bist

9.079,97

Ülkü Ocakları'ndan 'protesto' haberlerine ilişkin suç duy

Ülkü Ocakları'ndan 'protesto' haberlerine ilişkin suç duyurusu

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-15 16:59:21

Ülkü Ocakları'ndan 'protesto' haberlerine ilişkin suç duy
İstanbul Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı üyelerince, ülkücülerin Çinili Fırın'da düzenlediği geleneksel iftar yemeğiyle ilgili, "Çin Lokantası yerine Çinili fırın protesto edildi" şeklinde haber yapan iki haber sitesi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen ülkücüler, hazırladıkları 2 sayfalık suç duyurusu dilekçesini İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sundu.

Dilekçede, gerçeğe aykırı haber yaptıkları iddiasıyla haber yayınlayan iki internet sitesi sorumluları hakkında, "basın ve yayın yoluyla hakaret" suçundan kamu davası açılması talep edildi.

- "Çinili Fırın - Çin Lokantası" haberleri

Suç duyurusunun ardından İstanbul Ülkü Ocakları İl Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, adliye önünde basın mensuplarına açıklama yaptı.

"Yapılan büyük bir mitingde Çinli yerine iki tane Koreli'nin dövüldüğü" şeklinde yapılan haberlerin dezenformasyona uğratıldığı ve alaycı bir konuyla olayların üstünün kapatılmak istendiğini belirten Yıldırım, "Orada bir Koreli ve Çinli'nin dövülmediğini söylemiştik. Emniyet de herhangi bir Koreli'nin darbedilmediğini, saldırıya uğramadığını beyan etmişti. Aynı şekilde Kore Büyükelçiliği de kendilerine böyle bir şikayet gelmediğini söylemişti" dedi.

Yıldırım, söz konusu haberlerin ardından benzer haberlerin yine sansasyonel şekilde basına servis edilmeye başlandığını savunarak, son olarak ülkücü öğrencilerin "Çinili Fırın" adlı bir lokantada düzenledikleri geleneksel iftar yemeğindeki fotoğrafların, "Ülkücüler Çinli fırın yerine Çinili fırını protesto etti" şeklinde haberlerde kullanıldığını ve bu haberlerin tamamen asılsız olduğunu dile getirdi.

- "Koreli dövüldü" haberlerine de suç duyurusu

Ahmet Yiğit Yıldırım, birtakım odakların Doğu Türkistan'da yapılan zulmü karalamak ve ortadan kaldırabilmek için karşı taarruza geçtiğini ve bu tür haberlerin protesto edenleri küçük düşürmek için yayıldığını ileri sürdü. Yıldırım, daha önce yapılan haberlerle ilgili de suç duyurusunda bulunduklarını ve yeni haberlerle ilgili suç duyurularını yenilediklerini anlattı.

Çin hükümetince "zulüm yokmuş" gibi gösterilmeye çalışıldığını aktaran Yıldırım, "Bu tür dezenformasyonlar aracılığıyla orada bir soykırım yapılmadığı söyleniyor. Zulüm, bu haberlerle ikinci plana itilmeye çalışılıyor. Bu gerçekten büyük bir insanlık suçu. Türk soykırımı eşiğine gelmiştir orada yapılanlar. Dünyanın hiçbir yerinde böyle zulüm göremezsiniz" değerlendirmesinde bulundu.

Yıldırım, devlet yetkililerinin Çin'le ekonomik bir krize sebebiyet vermemek için yapılanları görmezden gelme derecesine geldiklerini iddia ederek, "Biz büyük bir devlet, büyük bir milletiz. Her ne pahasına olursa olsun oradaki zulme 'dur' demek zorundayız. Haberlerle derhal ülkücü gençlerden ve Doğu Türkistanlılar'dan özür dilenmesini talep ediyoruz. Davalardan alacağımız tazminatı, Doğu Türkistan'daki soydaşlarımızın mücadelesine göndereceğiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın protestolara ilişkin sözleri hakkında ne düşündüğü sorulan Yıldırım, "Bu olaylar yaşanmadan önce, tüm basın ve milletimiz orada bir soykırım yapıldığı konusunda hemfikirdi. Fakat son zamanda, en son Cumhurbaşkanı kalkıp 'Çin'e gideceğim' dedikten sonra, herkes söylemini değiştirmeye başladı. Bu sefer de sanki bir gezi eylemi gibi provokasyon yapılıyormuş denilmesine getirildi. Kimsenin böyle bir şeyi yok. Keşke Çin hükümeti bu insanlara soykırım yapmasa da biz de sesimizi çıkarmasak. Burada sanki bir soykırım yok da biz yapıyormuşuz gibi lanse ettiler" şeklinde konuştu.

Haber Ara