Dolar

32,3844

Euro

35,0304

Altın

2.326,26

Bist

9.079,97

Ülkemizin en güzel bahçeleri

Türkiye'de gezilip görülmeye değer o kadar çok bahçe var ki.. İşte onlardan en göz dolduranlar...

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-26 10:24:47

Ülkemizin en güzel bahçeleri

 Türkiye'nin yeşil alanları göz doldurmaya devam ediyor. Her geçen gün ilgi odağı olmaya devam eden ülkemizin en güzel bahçelerini de sizler için derledik....

ATATÜRK ARBORETUMU / İSTANBUL

Bu güzelliği bilenlerin 1949'dan beri nefes almak için kaçtığı adres... Bitkilerin önünde bulunan tabelalardan türünü öğrenebiliyorsunuz. Göller, ördekler, kazlar, su kaplumbağaları ve ağaçlar... Hâlâ gitmediyseniz çok şey kaçırıyorsunuz.

JAPON BAHÇESİ / İSTANBUL
2003'te Japonya'yla dostluğumuzun simgesi olarak yapıldı. Şu an tadilatta; ancak 20 Eylül'de Japon Kültür Festivali'yle yeniden hizmete girecek.

HEVSEL BAHÇELERİ / DİYARBAKIR

700 dönümlük bahçelerin iki ay önce UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınması boşuna değil. Diyarbakır surlarıyla Dicle Nehri arasında uzanan bölgede 180'den fazla kuş türü yaşıyor.

TROPİKAL KELEBEK BAHÇESİ / KONYA

7 bin 600 metrekarelik araziye kurulu. 98 türde 20 bin adet tropikal bitki ve 15 türde yaklaşık 6 bin kelebek bahçede yaşıyor. Kelebek ve böcek müzesi de var.

JAPON BAHÇESİ / KIRŞEHİR - KAMAN

Japon arkeologların kazısında çıkan eserlerin sergilendiği Kalehöyük Müzesi ve bahçe yan yana. Japonya dışındaki en büyük Japon bahçesi.

KARACA ARBORETUMU / YALOVA

1980'deTema Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca'nın kurduğu bahçe, Türkiye'nin ilk özel arboretumuna sahip. Göller, kayalık alanlar ve minyatür bitkiler.

NEZAHAT GÖKYİĞİT / İSTANBUL

Dünyada bir otoban kavşağına kurulmuş ilk ve tek botanik bahçesi... Buranın en büyük amacı bitkileri araştırmak ve nesli tehlikede olan bitkileri korumak.

ZEYTİNBURNU ŞİFALI BİTKİLER
BAHÇESİ / İSTANBUL

 Türkiye'nin tek tıbbi bitkiler bahçesinde sentetik gübre ve ilaçların kullanılmadığı 700'ü aşkın tıbbi bitki mevcut. Bahçıvanlık eğitimi de veriliyor.

TBMM BAHÇESİ / ANKARA

Ankaralıların pek bilmediği saklı bir bahçe... TBMM'nin yüz akı olan bahçe, sanıldığının aksine halka açık ve 100'e yakın türde 22 bin civarı bitkiye sahip.

DOĞAL YAŞAM PARKI / İZMİR - ÇİĞLİ

Doğayla iç içe, ailecek gidebileceğiniz bir yer. 125 türde 1500'e yakın hayvan var. Biri de şehrin maskotu fil: İzmir. 250 de bitki türü mevcut.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara