Dolar

32,3124

Euro

35,0549

Altın

2.279,12

Bist

9.022,69

'Ülkede olağanüstü hal mi var'

CHP İzmir milletvekili Tacettin bayır Davutoğlu'na 'ülkede olağanüstü hal mi var' diye sordu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-02 11:19:47

'Ülkede olağanüstü hal mi var'

Ajansların haberine göre, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, son günlerdeki gelişmeler nedeniyle 64 bin polis ile 2'inci Ordu ve 3'üncü Ordu Komutanlığı'nda görevli tüm personelin izinlerinin kaldırıldığını hatırlatarak, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na ülkede vatandaşların bilmediği bir 'olağanüstü hal durumu' olup olmadığını sordu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi veren CHP'li Bayır şunları sordu:

* Son yaşanan terör olayları nedeniyle ülkemizde biz milletvekilleri ve vatandaşlarımızın bilmediği bir olağanüstü hal durumu söz konusu mudur?

* Başbakan olarak CHP'nin TBMM'de komisyon kurulması için verdiği ‘Olağanüstü terör oturumu'na neden destek verilmesi konusunda bir çaba göstermediniz?

* 64 bin polisin göreve çağrıldığı ve yıllık izinlerini keserek görev yerlerine döndüğü doğru mudur? 2'inci Ordu ve 3'üncü Ordu Komutanlığı'nda tüm personelin izinleri kaldırıldığı ve izinde olan personelin de en kısa zamanda birliğine dönmeleri konusunda talimat verildiği doğru mudur?

* Polis ve askeri personelin izin sürecindeki planlamalarının gerçekleşmemesi nedeniyle ekonomik yönden mağdur olduklarını biliyor musunuz? İzinlerini yarıda keserek göreve başlayan polis ve askeri personelden yol masrafları ve yevmiyeleri ödenmediği için, bağlı oldukları kurum aleyhine açılmış olduğu bir dava var mıdır? Söz konusu personellerin maddi ve manevi kayıplarının karşılanması konusunda neler yapmayı düşünüyorsunuz?

Haber Ara