Dolar

32,5147

Euro

34,9071

Altın

2.435,73

Bist

9.795,85

Ukrayna ve Rusya arasında 'Çurkin' gerginliği

Rusya'nın iddiasına göre Ukrayna, hayatını kaybeden Rus elçi Vitaliy Çurkin hakkında BM Güvenlik Konseyi'nde bir bildiri kabul edilmesini bloke etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-21 14:47:43

Ukrayna ve Rusya arasında 'Çurkin' gerginliği

Sputnik'in haberine göre Zaharova Facebook hesabından yaptığı açıklamada, "Ukrayna, BM Güvenlik Konseyi'nde Çurkin'e atfen bir bildiri kabul edilmesini bloke etti. Ukrayna iktidarı işte böyle: İyi olan hiçbir şey yapamıyorlar, sadece her şeyi bozuyorlar, buna kendileri de dahil" ifadelerini kullandı.

Ukrayna'nın BM Daimi Temsilcisi Vladimir Yelçenko da Çurkin'in ölümünün ardından yaptığı açıklamada, "Çurkin'in BM'deki rolünü büyütmeyeceğim" demişti.

Çurkin BM Genel Merkezi'nin bulunduğu New York'ta dün aniden yaşamını yitirmişti. Rusya'nın 2006'dan bu yana BM daimi temsilcisi olarak görev yapan Çurkin, kısa süre önce verdiği bir röportajda esprili bir dille, kendi görev süresini sadece Türkmenistan elçisinin geçebildiğini söylemişti.

Çurkin'in ölümünün ardından bazıları, "Binlerce kişinin sıkıcı BM oturumlarını izlemesinin sebebi oydu" yorumunu yapmıştı.

Haber Ara