Dolar

32,5861

Euro

34,8602

Altın

2.495,11

Bist

9.688,82

Ukrayna vatandaşları, TSK saflarında savaşmak için resmi makamlara başvurdu

Ordumuz tarafından başlatılan Bahar Kalkanı Harekatı'nın ardından bazı Ukrayna vatandaşları, Türk ordusu yanında savaşmak için resmi makamlara başvuruda bulundu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-01 17:13:20

Ukrayna vatandaşları, TSK saflarında savaşmak için resmi makamlara başvurdu

Suriye'de Beşşar Esed rejiminin saldırıları sonrası başlatılan Bahar Kalkanı Harekatı'na Ukrayna tarafından destek geldi.

Türk resmi makamlarından edinilen bilgilere göre, Ukrayna'da bazı Ukrayna vatandaşlarının Türk resmi makamlarına İdlib'de gönüllü olarak Türk ordusu yanında savaşmak için başvurdukları bildirildi.

UKRAYNA'DA DESTEK GÖSTERİLERİ

Bir grup Ukrayna vatandaşı, İdlib'de şehit olan Türk askerleri için Türkiye'nin Kiev Büyükelçiliği önünde destek gösterisi yaptı.

Mihail Saakaşvili'nin Yeni Güçler Hareketi Partisi'ne mensup bir grup Ukrayna vatandaşı, Türkiye'nin Kiev Büyükelçiliği önünde İdlib'de şehit olan Türk askerleri için gösteri düzenledi. Türkiye, Ukrayna ve Kırım Tatar bayrağı ile Rusya aleyhine pankart açan göstericiler, İdlib'de şehit olan Türk askerleri için mum yakıp çiçek bıraktı.

DHA'ya konuşan Tatyana Juravleva adlı gösterici, "Ukrayna vatandaşları olarak buraya Türk halkını desteklemeye geldik. Rusya ile olan mücadelelerinde yanlarındayız. Rusya, Ukrayna topraklarını da işgal etti, Gürcistan'da, Abhazya'da, Transdinyester'de, Dağlık Karabağ'da da suç işledi" dedi.

"KARDEŞ TÜRKİYE HALKININ HAK SAVAŞINI DESTEKLİYORUZ"

"Kardeş Türkiye halkının hak savaşını destekliyoruz" yazılı pankart taşıyan Cavanşir Ahmedov adlı gösterici ise, Türkiye'nin Esed rejimine karşı yürüttüğü operasyona destek verdiklerini belirterek, "Şehit ailelerine ve Türk halkına baş sağlığı diliyoruz. Türkiye'nin yanındayız. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Ukrayna ile Türkiye'nin stratejik ortak ve dost olduklarını defalarca dile getirdi" ifadelerini kullandı. Kiev Büyükeçiliği önünde düzenlenen gösteriye bazı Türk vatandaşları da destek verdi.

Haber Ara