Dolar

32,3756

Euro

34,9900

Altın

2.325,96

Bist

9.090,31

Ukrayna Ordusu Donetsk'te sivillere saldırdı iddiası

Ukrayna ordusunun, Donetsk kentinin merkezinde bir hastaneye ve sivil yerleşim yerlerine ateş açması sonucu en az bir sivilin hayatını kaybettiği bildiriliyor...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-19 18:26:18

Ukrayna Ordusu Donetsk'te sivillere saldırdı iddiası

Ria Novosti ajansının haberine göre, Ukrayna ordusunun dün gerçekleştirdiği saldırıda bir hastane hedef alındı. Olay nedeniyle bir sivil hayatını kaybederken, bir doktor ve bazı hastalar yaralandı. Günün ilerleyen saatlerinde Kiev'e bağlı güçler bu kez Donetsk'te yerleşim bölgelerine ateş açtı. Russia Today (RT) muhabiri Murat Gaciyev, saldırıalrın ardından ortaya çıkan tabloyu Twitter'dan aktardı:

Kiev'e bağlı güçlerin Donetsk'te yerleşim bölgelerine gerçekleştirdiği saldırılar yüzünden bölgenin alt yapısı zarar gördü. Kente su verilemezken, doğalgaz borularının da mermilerin isabet etmesi nedeniyle hasar aldığı belirtiliyor.

Donetsk Halk Cumhuriyeti Savunma Bakanlığı Sözcüsü Eduard Basurin olay hakkındaki açıklamasında, "Apartmanlara ateş açıldı. Acil yardım ekiplerimiz bombardımana tutulmuş yerlere gitmek üzere yola çıktı. Ateşe tutulan yerlerde yangın çıktı" ifadelerini kullandı. Donetsk kent yönetiminin açıklamasına göre Kyibışevskiy, Kievskiy ve Voroşilovskiy bölgelerinde en az 18 apartman bombardımandan zarar gördü. Bazı Twitter kullanıcıları, bombardıman sonucu enkaza dönüşmüş binaların fotoğraflarını paylaştı.

Donetskli yetkili Eduard Basurin, Ukrayna ordusunun ateşkesi cumartesi günü tam 49 kez ihlal ettiğini belirlediklerini açıkladı.

RT muhabiri Murat Gaciyev'in olay yerinden aktardığına göre Donetsk şehir merkezine düzenlenen bombardıman daha öncekilerden çok daha şiddetliydi. Bombardımanın 120 milimetre kalibreden büyük silahlarla düzenlendiğini belirten Gaciyev, bu tür silahların Misnk Anlaşması doğrultusunda cephe hattından geri çekilmiş olması gerektiğini hatırlattı.

Ukrayna ordusu, Donetsk'te askeri operasyonlarını sürdürürken Donetsk ve Lugansklı milisler bugün itibariyle 100 milimetreden küçük kalibreli ağır silahları tek taraflı olarak cephe hattından çekmeye başladı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara