Dolar

32,4742

Euro

34,9494

Altın

2.436,44

Bist

9.716,77

Ukrayna'nın doğusundaki kriz

Ukrayna'nın doğusundaki kriz

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-24 20:45:54

Ukrayna'nın doğusundaki kriz
" Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin Ukrayna'nın doğusundaki krizin çözümü amacıyla AGİT, Ukrayna ve Rusya'nın oluşturduğu Üçlü Temas Grubu bünyesindeki "İnsani Meseleler Alt Komitesi" çalışmalarında yer almaya hazır olduğu bildirildi.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin Ukrayna Temsilciliği Halkla İlişkiler Sorumlusu Ashot Astabatsyan, yaptığı açıklamada, Kızılhaç'ın Üçlü Temas Grubu bünyesinde kurulan "İnsani Meseleler Alt Komitesi'nin çalışmalarında yer alamaya hazır olduğunu ifade etti.

Astabatsyan, dün Minsk'te yapılan Üçlü Temas Grubu bünyesindeki İnsani Meseleler Alt Komitesi'nin çalışmasında Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin doğudaki insani duruma ilişkin rapor sunduğunu hatırlatarak, "Alt komitenin sonraki toplantılarına da katılmaya hazırız ve bu konuda desteğimizi esirgemeyiz" ifadesini kullandı.

Astabatsyan, dün Minsk'te yapılan alt komite toplantısında, tutukluların ziyaret edilmesi, haber alınamayanların araştırılması, ailelerin birleştirilmesi, rehine askerlerin serbest bırakılması, kayıp ve kimliği tespit edilemeyenlerin incelenmesi ve diğer konularda destek verebileceği konusunda tarafları bilgilendirdiklerini kaydetti.

Ukrayna'nın doğusundaki krizin çözümüne yönelik kurulan AGİT-Ukrayna-Rusya Üçlü Temas Grubu bünyesinde güvenlik, siyaset, ekonomik ve insani meselelerle ilgili alt komiteler oluşturulurken, söz konusu komiteler ilgili alanlardaki sorunların çözümü için çaba gösteriyor.

Haber Ara