Dolar

32,5626

Euro

34,7099

Altın

2.409,53

Bist

9.645,02

Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk'e yeni vali atandı

Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk'e yeni vali atandı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-11 22:57:07

Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk'e yeni vali atandı
" Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, geçen yıl ülkenin doğusunda ayrılıkçı hareketin başlamasından sonra Rusya yanlısı ayrılıkçılarla ordu birlikleri arasında şiddetli çatışmaların meydana geldiği Donetsk'e yeni vali atadı.

Poroşenko, Donetsk'in ordu birliklerinin kontrolünde bulunan kesimine giderek yeni vali Pavel Jebrivskiy'i tanıttı.

Donetsk İl Meclisi'nde konuşan Poroşenko, ateşkes, ağır silahların çekilmesi ve esir değişimi gibi konular için şubat ayında varılan Minsk mutabakatının hayata geçirilmesinde önemli gelişmeler olursa ayrılıkçıların kontrolündeki bölgelerle ekonomik ilişkileri yeniden başlatabileceklerini söyledi.

Poroşenko, "Geçici olarak işgal edilen bölgelerle ekonomik ilişkilerin yeniden sağlanmasını istiyoruz ve buna hazırız. Bu çerçevede ekonomik kısıtlamaları da kaldırmak istiyoruz. Ancak bunun için Minsk mutabakatında da öngörüldüğü gibi Rusya ile sınırlarda kontrolü yeniden sağlamamız lazım. Bu olmazsa ekonomik kısıtlamalar eskisi gibi devam edecek" dedi.

Poroşenko, ayrıca, ülkenin doğusuna yaptığı ziyaret çerçevesinde Mariupol kentine de gitti. Burada kent sakinleriyle bir araya gelen Poroşenko, 24 Ocak'ta Mariupol'a yapılan saldırıda ölenlerin anısına yapılan anıtı ziyaret etti.

Poroşenko, kent meclisinde yaptığı konuşmada, Mariupol'un tam bir sene önce ayrılıkçıların elinden kurtarıldığını hatırlatarak, bunun doğudaki operasyonların en başarılı sayfalarından biri olduğunu söyledi.

Haber Ara