Dolar

32,6010

Euro

34,8291

Altın

2.490,98

Bist

9.506,47

Ukrayna/Donbas’ta kriz devam ediyor

Bu hafta, ateşkes daha çok ihlal edildi. Bu sebeple Donbas’taki durumun daha da kötüleştiği belirtiliyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-08 14:17:57

Ukrayna/Donbas’ta kriz devam ediyor

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Ukrayna Özel Gözlem Misyonu Şef Yardımcısı Aleksandr Hug, Ukrayna'nın doğusundaki ateşkesin geçen haftalara göre daha fazla ihlal edildiğini söyledi.

Hug, “Özel misyon, ateşkesin geçen hafta önceki haftaya göre yüzde 10 daha fazla ihlal edildiğini tespit etti. Önceki hafta ise ateşkes rejimi daha önceki haftaya göre yüzde 50 daha fazla ihlal edilmişti” diye konuştu.

Hug, bütün bu ihlallerin hassas bir şekilde kayıtlara geçildiğini vurguladı.

ESİR ŞOFÖR İÇİN ÇAĞRI YAPILDI

Öte yandan AGİT Ukrayna Özel Gözlem Misyonu, ayrılıkçıların kontrolünde bulunan bölgede kaybolan misyon çalışanı şoförün serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Misyonun Facebook hesabından yapılan açıklamada, “Mevcut bilgilere göre, o (şoför) Donetsk'te bulunuyor. Bu konuyu çözmek için sorumlu kişilerle temas halindeyiz. Acilen ve koşulsuz olarak serbest bırakılmasını talep ediyoruz” ifadesi kullanıldı.

AGİT Ukrayna Özel Gözlem Misyonunda şoför olarak çalışan bir kişi, 4 Haziran'da şahsi arabasını almak için Rusya yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki bölgede otobüse binmiş, bir daha kendisinden haber alınamamıştı.

 

Haber Ara