Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Ukrayna Dışişleri Bakanı Klimkin:

Ukrayna Dışişleri Bakanı Klimkin:

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-09 19:40:33

Ukrayna Dışişleri Bakanı Klimkin:
Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin, Rusya'nın sadece Ukrayna ile değil tüm Avrupa ile hibrit savaşı yaptığını söyledi.

DELFI haber portalına göre Klimkin, Estonya'nın başkenti Talin'e yaptığı resmi ziyaret sırasında bu ülkenin hükümet yetkilileri ile bir araya geldi. Düzenlenen basın toplantısında Klimkin, uluslararası toplumdan Minsk anlaşmalarını uygulamayan Rusya'ya yönelik baskısını sürdürmesini istedi.

Donbas bölgesinde gerginliğin azalması, sınır bölgeleri dahil olmak üzere tüm Donbas'ta AGİT temsilcilerinin kontrolü altına geçmesi ve Rus askeri birliklerinin geri çekilmesi gerektiğini belirten Klimkin, sadece bu koşullar altında Donbas'ta serbest ve meşru yerel seçimlerin yapılmasının mümkün olacağını kaydetti.

Klimkin, "Donbas'ta her gün insanlar ölüyor. Bölgeye Rusya'dan silah ve asker yerleştiriliyor. Şu an Donbas, Rusya'dan getirilen adamlarla mafya tarzında yönetiliyor. Tabii ki Rusya'nın koruması altındaki bir bölgedir." ifadelerini kullandı.

Kırım ve Donbas sakinlerin Rus propagandası etkisinde yaşadıklarını söyleyen Klimkin, buna rağmen çoğu kişinin normal yaşamın ve Ukrayna yasalarının geri dönmesinin isteğini dile getirdi.

Rusya'ya uygulanan yaptırımların genişletilmesinin Avrupa Birliği'nin (AB) çıkarları için önemli olduğunu bildiren Klimkin, "Rusya, sadece Ukrayna ile değil, tüm Avrupa ile hibrit savaşı yapıyor" ifadesini kullandı.

Haber Ara