Dolar

32,5825

Euro

34,7736

Altın

2.509,60

Bist

9.693,46

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Ordumuz hazır!

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Donbass bölgesinde Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin her ihtimale karşı hazır olduğunu duyurarak, “Ordumuz hazır” dedi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-16 00:10:58

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Ordumuz hazır!

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Zelenskiy, Donbass bölgesinin çok önemli ve kritik önemde olduğunu vurgulayarak, "Gündeme ilişkin 7 madde konuşuldu ve en önemlisi ve en gizlisi ise Donbass. Bu bölgede durum kontrol altına alınıyor. Sorun varsa cevabını vermeye hazırız. Ordumuz hazır" dedi.

'Resmi açıklamaları takip edin'

Donbass'a ilişkin bilgi kirliliği yapıldığını belirten Zelenskiy, "Vatandaşlardan Donbass'a ilişkin resmi açıklamalara kulak vermelerini istiyorum. Devlet Başkanlığı ve Silahlı Kuvvetlerin açıklamalarını takip edin" ifadelerini kullandı.

Zelenskiy, Macron ve Merkel ile görüşecek

Öte yandan Zelenskiy'nin Donbass ile ilgili kritik hususları konuşmak üzere yarın(bugün) Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Fransa'da görüşeceği bildirildi. Ayrıca Zelenskiy, Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel video konferans bağlantısı ile görüşme yapacak.

Haber Ara