Dolar

32,5779

Euro

34,7839

Altın

2.509,42

Bist

9.693,46

Ukrayna'dan BMGK'nın İsrail kararına ilişkin açıklama

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı 'Uluslararası hukuka saygıyı sağlamak bizim tutarlı politikamız haline gelmiştir' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-26 10:07:39

Ukrayna'dan BMGK'nın İsrail kararına ilişkin açıklama

AA'nın haberine göre Ukrayna'nın, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK), İsrail'in işgali altındaki Filistin topraklarında yasa dışı tüm yerleşim faaliyetlerini "derhal ve tamamen" durdurmasını isteyen kararını onaylayan devletler arasında yer almasının, uluslararası hukuka saygıyı sağlama politikasının bir gereği olduğu bildirildi.

Dışişleri Bakanlığınca yapılan yazılı açıklamada, Ukrayna'nın yıllardır İsrail-Filistin çatışması konusunda tutarlı ve dengeli bir pozisyona sahip olduğu belirtildi.

Ukrayna'nın her iki devletin barış içerisinde olması için çabaladığı kaydedilen açıklamada, "Çatışma barış ile çözülmelidir. Bu yüzden İsrail ve Filistin'in doğrudan görüşmelerinin gerekliliğini vurguluyoruz" görüşüne yer verildi.

Ukrayna'da trajik sonuçlara sebep veren örnekler bulunması nedeniyle uluslararası hukuk kurallarına her zaman ve her yerde tutarlı bir şekilde uyulduğu vurgulanan açıklamada, Ukrayna'nın İsrail kararına verdiği destekle ilgili, "Bütün konularda uluslararası hukuka saygıyı sağlamak bizim tutarlı politikamız haline gelmiştir. Ukrayna'nın pozisyonunun belirleyici nedeni budur" ifadeleri kullanıldı.

BMGK'da, İsrail'in işgali altındaki Filistin topraklarında yasa dışı tüm yerleşim faaliyetlerini "derhal ve tamamen" durdurmasını talep eden karar, 14 oyla kabul edilmiş, Ukrayna da kararı onaylayan devletler arasında yer almıştı.

 

Haber Ara