Dolar

32,3068

Euro

35,0599

Altın

2.307,54

Bist

9.079,97

Ukrayna'da radikal görüşlü grup polisle çatıştı

Ukrayna'da radikal görüşlü grup polisle çatıştı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-11 20:45:53

Ukrayna'da radikal görüşlü grup polisle çatıştı
" Ukrayna'nın batısındaki Mukaçevo kentinde radikal görüşlü "Sağ Sektör" örgütü üyeleri ile polis arasında çıkan çatışmada üç kişinin öldüğü, dokuz kişinin yaralandığı bildirildi.

Mukaçevo'da "Sağ Sektör" üyelerinin bir dinlenme tesisine baskın düzenlemesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleriyle silahlı grup arasında çatışma çıktı. Çatışma sırasında polise saldıran üç kişi yaşamını yitirdi. Olayda aralarında polis ve sivillerin de bulunduğu dokuz kişi yaralandı.

Mukaçevo'nun bağlı olduğu Zakarpatya İl Valiliği, saldırganların emniyet aracına ateş açması sonucunda iki polis aracının yanarak kullanılamaz hale geldiğini açıkladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, olay üzerine Mukaçevo'daki silahlı çetenin yakalanmasına yönelik talimat verdi.

İçişleri Bakanı Arsen Avakov da silahlı kişilerin yakalanmasına yönelik operasyon başlatıldığını duyurdu. Avakov, ormanlık bir alanda kuşatılan gruba silahlarını bırakarak teslim olmaları yönünde uyarı yapıldığını belirtti.

Silahlı gruba yönelik operasyon çerçevesinde bölgeye Milli Muhafız Birliği de gönderildi.

"Sağ Sektör" örgütünden yapılan açıklamada da bu olaylardan dolayı örgütün alarm durumuna getirildiği bildirildi. Sağ Sektör lideri milletvekili Dmitriy Yaroş ise sosyal paylaşım ağı üzerinden yaptığı açıklamada, acilen durumun gerginleşmesinin ve daha fazla kan akmasının önlenmesi gerektiğini kaydetti. Yaroş, suç unsurları ile ateş açma emri veren polis yetkililerinin tutuklanması gerektiğini belirtti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara