Dolar

32,3655

Euro

34,9519

Altın

2.325,22

Bist

9.079,97

Ukrayna'da Lenin heykelini, Star Wars karakteri yaptılar

Ukrayna'da Lenin heykelini, Star Wars karakteri yaptılar

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-23 15:19:06

Ukrayna'da Lenin heykelini, Star Wars karakteri yaptılar
Ukrayna'da bir sanatçı, Odessa kentindeki Lenin heykelini "Star Wars (Yıldız Savaşları)" filminin "karanlık lordu" Darth Vader'a dönüştürdü.

Sovyetler Birliği'nin ülkedeki izlerini silmeye çalışan Ukrayna'da Lenin heykellerinin başına gelenler bitmiyor. Daha önce milli takım forması giydirilen, parçalanıp burnu kulağı satılan Lenin heykellerinden biri, bu kez miğferi ve peleriniyle sinema tarihinin en ünlü kötü karakterlerinden birine dönüştürüldü.

"Russia Today" gazetesinin haberine göre, Ukraynalı sanatçı ve tasarımcı Aleksander Milov, Odessa kentindeki bir fabrikanın önünde yer alan Lenin heykelini Darth Vader kılığına büründürdü.

Milov, "Yıldız Savaşları" hayranlarının eserine büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

Darth Vader'a dönüştürülen heykel, sadece "karanlık gücü" yansıtmıyor, aynı zamanda baş kısmına yerleştirilen modemle de civarındakilere ücretsiz internet sağlıyor,

Odessa'daki Lenin heykeli, Ukrayna'nın 1991'de Sovyetler Birliği'nden ayrılıp bağımsızlığını kazanmasının ardından bulunduğu yerden kaldırılması planlanmıştı. Ancak kent sakinleri ve fabrika çalışanları karara karşı çıkmıştı. Heykel, yerinde bırakılmış ve restore edilmişti.

Alçı taşından yapılan heykel zamanla hasar görmüştü. Milov'un bu nedenle heykeli önce özel bir karışımla kaplayarak güçlendirmesi gerekti. Milov, daha sonra Lenin'e Darth Vader'in titanyum alaşımından yaptığı miğferiyle pelerinini giydirdi.

George Lucas'ın "bilim kurgu filmlerinin babası" olarak bilinen ve gişe rekorları kıran Star Wars serisinin en ünlü karakterlerinden biri olan Darth Vader, Ukrayna'da büyük popülariteye sahip.

Karanlık güçleri simgeleyen karakter, eski Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç'in devrildiği gösteriler sırasında da Kiev'deki Bağımsızlık Meydanı'nda sık sık boy göstermişti.

Ukrayna İnternet Partisi'nin liderliğini üstlenen karakter, cumhurbaşkanlığı seçiminde de aday olmuştu.

Kimliğini Darth Vader'ın kara pelerini altına saklayan kişi, cumhurbaşkanlığı adaylığının reddedilmesinin ardından Kiev ve Odessa belediye başkanlığı için adaylığını koymuştu. Darth Vader, seçim kampanyasında herkese bilgisayar dağıtmaya, tüm vatandaşlar için ücretsiz yabancı dil kursları açmaya ve vergileri düşürmeye söz vermişti. 25 Ekim'de yapılacak yerel seçimleri de kazanamaması durumunda Darth Vader'ın başbakanlığa aday olabilmesi için şimdiye kadar 25 bin kişi imza verdi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara