Dolar

32,5885

Euro

34,8412

Altın

2.508,17

Bist

9.693,46

Ukrayna'da düşen yolcu uçağı

Ukrayna'da düşen yolcu uçağı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-13 22:04:53

Ukrayna'da düşen yolcu uçağı
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Hollanda Güvenlik Araştırma Konseyi'nin (OVV) Ukrayna'da geçen sene düşen Malezya Havayolları'na ait MH17 sefer sayılı uçağın Rus yapımı BUK füzesiyle vurulduğuna yönelik raporunun "siyasi" olduğunu savundu.

Konuyla ilgili Rus basınına açıklama yapan Ryabkov, rapor hazırlanırken Rusya'nın "kapsamlı ve ön yargısız soruşturma" teklifinin dikkate alınmadığını belirterek, "Tüm bu tekliflerimize rağmen tek taraflı çıkarımda bulunulması, esasen siyasi bir siparişin yerine getirilmesi anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Hollanda Başbakanı Mark Rutte'nin Rusya'dan süren soruşturmaya yardımcı olmasını istemesini "garip" olarak nitelendirdi.

Zaharova, rapor hazırlanırken çeşitli nedenlerle Rusya'nın incelemeye dahil edilmediğini savunarak, "Hollanda Başbakanı Rutte'nin sözlerine anlam veremiyoruz. Rusya'nın sürecin başından beri çalışmalara katılmaya hazır olduğunu düşünürsek, bu açıklama daha da garip görünüyor" dedi.

Hollanda Güvenlik Araştırma Konseyi bugün açıkladığı raporunda, söz konusu uçağın Ukrayna'nın doğusunda 320 kilometrekarelik bir alandan fırlatılan Rus yapımı bir BUK füzesiyle düşürüldüğünü açıklamıştı.

Ukrayna'nın Rusya sınırına yakın bölgede 17 Temmuz 2014'te düşen Malezya Havayollarına ait MH17 sefer sayılı Amsterdam-Kuala Lumpur seferini yapan uçakta bulunan 283 yolcu ve 15 mürettebattan kurtulan olmamış, kazada hayatını kaybedenlerden 196 kişinin Hollanda vatandaşı olduğu açıklanmıştı.

Haber Ara