Dolar

32,5064

Euro

34,5713

Altın

2.504,14

Bist

9.548,09

Ukrayna'da düşen yolcu uçağı

Ukrayna'da düşen yolcu uçağı

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-16 16:20:18

Ukrayna'da düşen yolcu uçağı
" Hollanda, geçen sene Ukrayna'da meydana gelen Malezya Havayolları'na ait uçak kazasına ilişkin davanın BM'ye bağlı uluslararası bir mahkemede görülmesi için büyük çaba harcıyor.

Devlet Bilgilendirme Dairesi (RVD), Başbakan Mark Rutte'nin bu kapsamda birçok liderle görüştüğünü açıkladı.

Son olarak bugün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüşen Rutte, Malezya, Belçika, Avustralya ve Ukrayna'yla ortak BM Güvenlik Konseyi'ne sundukları mahkemenin kurulmasına ilişkin karar tasarısının kabul edilmesi için yoğun bir diplomasi yürüttüklerini söyledi.

Hollanda Başbakanı Rutte, Putin'le yaptığı telefon görüşmesinin içeriğine yönelik bilgi vermezken, ülke medyası Rusya'nın söz konusu talebe sıcak bakmadığını yazdı. Başbakan Rutte, önceki gün de Malezya Başbakanı Necip Rezak ile bu konuyu ele almıştı.

Ukrayna'nın Rusya sınırına yakın bölgesinde 17 Temmuz 2014'te düşen Malezya Havayolları'nın MH17 sefer sayılı Amsterdam-Kuala Lumpur seferi yapan uçağında bulunan 283 yolcu ve 15 mürettebattan kurtulan olmamıştı. Kazada hayatlarını kaybedenlerin 196'sı Hollanda vatandaşıydı.

Hollanda Güvenlik Araştırma Konseyi geçen sene kazaya ilişkin hazırladığı ön raporunda, uçağın muhtemelen dışarıdan gelen bir nesneyle düşürüldüğünü, pilotaj hatasının söz konusu olmadığını açıklamıştı.

Haber Ara