Dolar

32,3669

Euro

34,9494

Altın

2.325,57

Bist

9.079,97

Ukrayna anlaşması kriz yarattı

Hırvatistan Savunma Bakanlığı yetkilileri, Ukrayna ile yapılan anlaşma nedeniyle suçlanıyor...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-01 03:34:52

Ukrayna anlaşması kriz yarattı

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Hırvatistan polisi, Ukrayna'dan alınan modernize edilen Sovyet yapımı MiG-21 savaş uçaklarıyla ilgili anlaşmaları inceliyor.

Yerel basının verdiği habere göre, Hırvatistan Savunma Bakanlığı yetkilileri, Ukrayna'dan kullanıma uygun olmayan ve teknik dokümantasyona uymayan savaş uçaklarını almakla suçlanıyor.

Hırvatistan Savunma Bakanlığı ve Ukrayna'nın devlet şirketi Ukrspetseksport, 2013 yılında MiG-21 savaş uçaklarının alımı konusunda anlaşma imzalamıştı. Hırvatistan, 7 uçağın onarımı ve 5 uçağın daha alımı için Ukrayna'ya 13 milyon euro ödemişti. Uçaklar geçen yıl teslim edildi ancak aralarından 5'inin teknik nedenlerden kullanıma uygun olmadığı belirtildi.

İSRAİL'İN TEKLİFİNİ REDDETMİŞLER

Soruşturma yürüten makamlar, modernizasyondan sonra uçaklara eski parçaların yerleştirildiğini iddia ediyor. Ayrıca, İsrail'in Ukrayna'nın elindekilerinden daha yeni olan MiG-21 uçaklarını teklif ettiğini ama Hırvat yetkililerin bu teklifi ihaleden önce geri çevirdiği ortaya çıktı.

Garanti onarımı kapsamında halen MiG-21 uçaklarına hizmet verdiklerini belirten Ukrspetseksport şirketi, Hırvatistan'da yürütülen soruşturmayı ‘enformasyon savaşının bir parçası' olarak nitelendirirken, uçakların tüm testlerden sonra Hırvatistan'a teslim edildiğini kaydetti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara