Dolar

32,5533

Euro

34,8507

Altın

2.428,39

Bist

9.722,09

'Uğur Kaymaz'ın gözleri size bakıyor!'

Hilal Kaplan, Uğur Kaymaz ve Elif Şimşek'in ölümleri üzerinden değerlendirmelerde bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-02 04:15:24

'Uğur Kaymaz'ın gözleri size bakıyor!'

Sabah Gazetesi yazarı Hilal Kaplan, bugünkü "Uğur Kaymaz'ın gözleri size bakıyor!" başlıklı yazısında polisin kurşunlarıyla hayatını kaybeden Uğur Kaymaz ve Bismil'de eve isabet eden roketatarla hayatını kaybeden Elif Şimşek'i köşesine taşıdı. Uğur Kaymaz'ın öldürülüşü, kişisel tarihim için bir dönüm noktasıydı, ifadesini kullanan Kaplan, "Ve işte yine şimdi, bir çocuk ölümünden bahsetmek için yazıyorum bugün...Elif Şimşek, Diyarbekir'in Bismil ilçesinde polisle şehrin ortasında çatışmaya giren YDG-H çetelerinin polisin zırhlı aracına attığı roketin, yaşadığı eve isabet etmesiyle hayatını kaybetti. Annesinin bağrından koparıldı, babası paramparça bedenini hastaneye taşıdı. Küçücük bir kız çocuğu, yine kömür gözlü, yine masum, yine ailesinin yanı başında katledildi." dedi.

İşte Hilal Kaplan'ın yazısından bir bölüm:

"O kömür gözlü güzel çocuk, küçük bedenine sıkılan 13 kurşunla öldürüldü.

Uğur'a ve babasına kıyan özel harekât polisleri hukuki süreç boyunca tutuksuz yargılandı. Üstelik 'güvenlik' gerekçesiyle görev yerleri ve mahkemenin görüleceği yerler bölgenin dışına taşındı. Rahatları bozulmasın diye her tür önlemin alındığı bu dört polis beraat etti, yani hukuki olarak 'aklandı.' Bu da yetmedi, polislerin iddiasının aksine herhangi bir çatışma olmadığı kanıtlanmasına rağmen ilkokul 5. sınıfa kayıtlı bir öğrenci olan Uğur ile tüm resmî belgeleri mevcut bir kamyon şoförü olan babası Ahmet Kaymaz yargı kararıyla 'terörist' ilan edildi..."

Uğur Kaymaz'ın öldürülüşü, kişisel tarihim için bir dönüm noktasıydı. Önceden de Kürt meselesiyle ilgilenen biriydim ama Kaymaz'ın o unutamadığım resmindeki (o da Ceylan'ınki gibi vesikalıktı) gözleri ve hikâyesi hâlâ ciğerimde sızıdır. Yayınlanan ilk kitabımı Uğur'a adadım, evlerine taziye ziyaretinde bulundum, Makbule Anne'nin elinden çay içtim, güzelim kardeşlerinin saçını okşama fırsatını buldum. Ne Uğur'a yapılanları ne de onları unuttum.

Ve işte yine şimdi, bir çocuk ölümünden bahsetmek için yazıyorum bugün...

Elif Şimşek, Diyarbekir'in Bismil ilçesinde polisle şehrin ortasında çatışmaya giren YDG-H çetelerinin polisin zırhlı aracına attığı roketin, yaşadığı eve isabet etmesiyle hayatını kaybetti. Annesinin bağrından koparıldı, babası paramparça bedenini hastaneye taşıdı. Küçücük bir kız çocuğu, yine kömür gözlü, yine masum, yine ailesinin yanı başında katledildi.

Bugünün, Uğur'un öldürüldüğü günden, katilin kimliğinden öte bir farkı daha var. Benim elimden sadece yazmak gelirken, oğlum üst katta mışıl mışıl uyuyor bu sefer. Çocuklarımıza sevgiyle bakmaktan, onlara emniyet duygusu içinde sarılmaktan bizi utanır hale getirdiniz. Adınıza alfabeden hangi harfi seçerseniz seçin, katilsiniz. Hem de katilliğin en çukur seviyesindesiniz: Çocuk katilisiniz.
Üstelik polise atılan roketi de katili de gizlemek için, HDP Eş Başkanı Yüksekdağ, "Katillerin ve yalancıların karşısında 8 yaşında çocuk gibi temiz, elif gibi dimdik olacağız. Bismil'de saray-Akp terörüne son" yazabildi. Katillerin ve yalancıların kim olduğunu bundan net özetleyen bir çamurluk olamazdı gerçekten.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!!!

Haber Ara