Dolar

32,5659

Euro

34,6925

Altın

2.505,44

Bist

9.524,59

Uğur Dündar'dan 'baskı' açıklaması

Ak Parti'nin İBB Başkan adayı Binali Yıldırım'ın seçim öncesi adayların katılacağı ortak yayın için ismini dillendirdiği gazeteci Uğur Dündar, moderatörlük yapmama kararı almasının ardından kendisine baskı yapıldığı iddialarına ilişkin açıklamada bulundu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-09 12:28:57

Uğur Dündar'dan 'baskı' açıklaması

Cumhur ve Millet İttifakı İstanbul Belediye Başkan adayları Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu'nun katılacağı ortak canlı yayın için ismi geçen ancak moderatörlük yapmama kararı alan Uğur Dündar'dan kendisine baskı yapıldığı iddialarına yanıt geldi.

Dündar, Twitter hesabından şunları yazdı:

"Baskı yapıldığı ve o nedenle moderatörlükten vazgeçtiğime yönelik spekülasyonlar dolaşıyor. Tanıyanlar bilir ben, hiçbir baskıya pabuç bırakmam. Ayrıca kimseden de asla böyle bir girişim gelmedi. Kararımın tek nedeni;Türkiye'deki kutuplaşmadır. Ülkemiz acilen normalleşmelidir. Yok efendim canlı yayın olmasın denilmişmiş, baskılar yapılmışmış!.. Mış...Mış...Mış... Geçiniz bunları. Hepsi hayal ürünü... Hiçbiri doğru değil. Ne dediysem o... Gerekçem çok net biçimde tweetlerimde var!.."

2019-06-09_12h18_35
2019-06-09_12h18_39

NE OLMUŞTU?

23 Haziran'da yeniden yapılacak olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçimleri öncesi Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım, Ekrem İmamoğlu ile canlı yayın için moderatör olarak Uğur Dündar'ın görev almasını tercih edeceğini açıklamıştı. İmamoğlu da söz konusu talebe olumlu yanıt vererek, "memnun olurum" demişti.

Önce olumlu yanıt veren Uğur Dündar, ardından yaptığı açıklamada, "Moderatörlüğüm üzerinden her iki adaya ve demokrasimize zarar verebilecek bir takım hazırlıklar yapıldığını görüyor ve bu sebeple 50 yıldır ödünsüz bağlı kaldığım evrensel yayıncılık ilkeleri gereği moderatörlük yapmama yönünde aldığım kararı kamuoyuna saygıyla arz ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Dündar ilk olarak Independent Türkçe'ye konuşmuş ve şunları söylemişti: "Böyle bir sorumluluk bana tebliğ edilirse son derece adil olacağımdan beni tanıyan ve takip eden kimsenin kuşkusu yoktur. Sayın Binali Yıldırım'a bana duyduğu güven için teşekkür ederim. Ortak yayının demokrasimizi güçlendireceğine inanıyorum. Türkiye'de iki lider arasındaki son canlı yayın tartışması 2002 seçimlerinden hemen önce, en yüksek oyu alacağı anketlerde ortaya çıkan AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal arasında gerçekleşmişti ve onu ben yönetmiştim. Yayından sonra her iki lider bana içtenlikle teşekkür etmişlerdi. O yayının son derece dürüst ve adil bir yayın olduğu iki liderin de ortak görüşüydü. Ben yarım asırdır televizyonculuk yapıyorum, yıllarca TRT'de çalıştım. 1990'larda da siyasi parti liderlerinin katıldığı açık oturumları ben yönetirdim Tabii ki bir ortak yayın düşünülmeli. Örneğin TRT İstanbul Televizyonu'nun stüdyoları kullanılabilir ve isteyen kanallar ortak yayınla bu programı seyircilerine yansıtabilir."

Haber Ara