Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Uğur Dündar: Bizi Allah mı koruyacak?

Sözcü gazetesi yazarı Uğur Dündar, Türkiye sınırından beş bin IŞİD üyesinin sakallarını keserek Türkiye'ye girdiğini öne sürdü ve oldukça provokatif bir soruyu yazısının başlığına çekti: Suriye’den kaçan 5 bin IŞİD’liden ülkemizi Allah mı koruyacak?

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-19 06:21:53

Uğur Dündar: Bizi Allah mı koruyacak?

TİMETÜRK | HABER MERKEZİ

HDP'nin Diyarbakır mitingine düzenlenen saldırıdan yola çıkarak Türkiye - Suriye sınırının IŞİD tarafından kevgire çevrildiğini öne süren Sözcü gazetesi yazarı Uğur Dündar, yazısında oldukça ağır ifadeler kullandı.

Sınırdan geçen beş bin 'kelle avcısı' IŞİD üyesinin Türkiye'de serbestçe gezdiğini iddia eden Dündar, AK Partili yetkililerin bu durumdan habersiz olduğunu söyledi. "Bizi Allah mı koruyacak?" diye soran Uğur Dündar'ın ifadeleri sosyal medyada ciddi tepki çekti.

TÜRKİYE SINIRI NEDEN KORUYAMIYOR?

Suriye Devrimi'nin başından bu yana sınır hattından savaşçı geçişine izin vermekle suçlanan Türkiye ile ilgili geçtiğimiz haftalarda ABD Başkanı Obama da bir çağrı yaptı. Obama'ya göre Türkiye'nin savaşçı geçişine izin vermemesi 'daha çok baskı yapılmalı'ydı. Oysa Türkiye'nin Suriye ile 877 kilometrelik bir sınır hattı var. Konu IŞİD olduğunda ise Iran sınırı da doğal bir risk barındırıyor ve Irak sınırı da 331 kilometrelik bir hat üzerinde kurulu. Dolayısıyla Türkiye'nin Irak ve Suriye sınırını geçişlere tamamen kapatabilmek için tam 1.208 kilometrelik bir sınır hattını tamamen kontrol edebilmesi gerekiyor. Oysa Türkiye'nin sınırda böyle bir gücü olmadığı gibi bu kadar uzun bir sınırın tamamen korunabilmesi de imkansız.

Hatırlanacağı üzere Çözüm Süreci öncesi Türk Silahlı Kuvvetleri ve PKK arasında Irak sınır hattı boyunca çatışmalar yaşanıyor ancak yine PKK üyelerinin Türkiye'ye geçişi engellenemiyordu. Hatta bahar aylarında sınırdan Türkiye'ye geçiş yapan PKK üyeleri kış aylarında da Kandil ve çevresinde bulunan kamplara dönebiliyordu.

Uğur Dündar'ın 'provokatif' yazısı IŞİD'e katılımlarla ilgili Türkiye'yi suçlarken Türkiye de dönem dönem konuyla ilgili IŞİD'e katılmak için Türkiye'ye gelenlerle ilgili istihbarat paylaşılmamasından şikayet ediyor.

Haber Ara