Dolar

32,5380

Euro

34,8764

Altın

2.431,47

Bist

9.768,37

Uganda'da çocuklar kurban ediliyor

Uganda’da çocuk kurban etme geleneğinin devam ettiği bildirildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-01 02:53:34

Uganda'da çocuklar kurban ediliyor

Ajanslarda yer alan habere göre; Seçim döneminde Uganda'da 6 çocuğun ‘şans getirmesi' için ‘kurban edildiği' belirtildi.

Kyampisi Childcare Ministries (KCM) adlı yardım kuruluşunun direktörü Shelin Kasozi, “Çocukların kurban edilmesi, kan dökmenin para ve güç getireceğini inanılması sebebiyle seçimler döneminde oldukça yaygın” dedi. Ssembabule, Mukono, Buikwe ve Mubende bölgelerineki olaylarda, şüphelilerin tutuklandığını aktarn Kasozi, dava sürecinin ise henüz başlamadığını ifade etti.

​Uganda İçişleri Bakanlığı insan kaçakçılığıyla mücadele ekibinin başında bulunan Moses Binoga ise, seçim döneminde çocukların kaçırıldığına dair bilgilerin kendilerine de ulaştığını teyit etti ancak KCM'in raporu hakkında bilgi vermeyi reddetti.

ESKİ BİR GELENEK

Çocuk kurban etmek, Uganda'da kabile dönemi geleneklerine kadar uzanıyor. Bu vahşi gelenek bir süreliğine ortadan kaybolmuştu ancak ülke ekonomisinin büyümeye başlamasıyla birlikte yeniden hortladı. Ülkenin yeni zengin sınıfının daha zengin olma hayaliyle çocuk kurban etmek için kabile büyücülerine büyük paralar ödedikleri belirtiliyor.

Haber Ara