Dolar

32,5963

Euro

34,8549

Altın

2.496,68

Bist

9.633,32

Uganda'da 100 bebeğin ölümüne sebep olan misyoner: Renee Bach

The Root'da Michael Harriot imzasıyla yayınlanan 'Beyaz Kurtarıcı Yok' başlıklı yazıda Amerikalı bir misyoner olan Renee Bach isimli kadının Uganda'da 100'den fazla bebeğin ölümüne sebep olduğu anlatıldı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-27 11:05:08

Uganda'da 100 bebeğin ölümüne sebep olan misyoner: Renee Bach

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Kendini doktor olarak tanıtan Bach'in on yıl önce Uganda'ya giderek burada sahte bir klinik açtığı ve 100'den fazla bebeğin ölümüne sebep olduğu belirtiliyor.

UGANDALI AİLELER DAVA AÇTI

Ugandalı aileleri temsil eden bir kuruluş, misyoner Renee Bach'e ve Bach'in yardım dağıttığını iddia ettiği "Çocuklara Hizmet" isimli Hristiyan örgüte dava açtı. 

Yüksek Mahkeme'ye taşınan davada aileler, Bach'ın organizasyonunu tamamen durdurmasını ve Amerikalı misyonerin "yeterli tedaviye erişim hakkını, çocukların sağlık hakkını, yaşama hakkını, ırk temelinde ayrımcılığa maruz kalmama hakkını ihlal etmesi" suçlarından yargılanmasını istiyor.

12_6

BEBEKLERİ YEREL HASTANELERDEN KENDİ KLİNİĞİNE ALDI

 

Aileler, Amerikalı misyonerin yerel hastanelerde tedavisi süren bazı çocukları kendi kliniğine sevk ettiği ve burada ölümlerine sebep olduğunu da belirtiyor. İddialara göre Bach, gerekli olmadığı halde bazı çocuklara kan nakli yaptı, bazılarınaysa intravenöz tedavi uyguladı.

13

YALNIZCA LİSE DİPLOMASI VAR

Haberde Bach'in kuruluşunun Uganda hükümet kayıtlarında bir 'rehabilitasyon merkezi' olarak yer aldığı, ayrıca Uganda Yüksek Mahkemesi belgelerine göre Bach'in yalnızca lise diploması olduğu kaydedildi.

11_16

Fotoğrafta Renee Bach ve evlat edindiği Ugandalı kız yer alıyor. 2015'in Mart ayında evlatlık işlemleri tamamlanan küçük kızın Bach ile Amerika'ya döndüğü tahmin ediliyor. Bach'in evlatlık süreci ve bu 'fedakarca tavrı' 2017 yılında basında da yer aldı.


88_15

RENEE BACH İDDİALARI REDDEDİYOR

Öte yandan Renee Bach iddiaları reddediyor ve yalanlıyor. Açıklamasında çocukların herhangi bir sağlık merkezinde ölebileceği gibi ölümler yaşandığını fakat 100 çocuğu kasten öldürdüğü iddiasının gerçeği yansıtmadığı yer aldı.

Independent'ın Ugandalı annelerle yaptığı görüşmelerin de aktarıldığı haberde annelerden biri Renee Bach'in bebeğine uyguladığı bir tedaviyi anlattı. Bach'in bebeği kendisinden aldığını bir saat sonra getirdiğini, iki gün sonra başka bir bölgeye sevk edildiğini fakat bu süre zarfından kendisine herhangi bir form veya belge verilmediğini söyledi. Genç anne "Eve geldiğimizde bebek çok zayıfladı. Üç gün sonra öldü" dedi.

Al Jazeera'ya demeç veren bir başka Ugandalı anne ise “Bu kadın tıbbi bir yeterliliği olmadığını çok iyi biliyordu. Fakat Ugandalı çocukları deneklere dönüştürdü. Siyah bir kadın, ABD'ye veya Avrupa'nın herhangi bir yerine gidip bunu yapsa şu anda hapiste olurdu" dedi.

MİSYONER BACH ŞU ANDA ABD'DE

Organizasyonu hala Uganda'nın bazı bölgelerinde faaliyet göstermesine rağmen, Renee Bach ABD'ye geri döndü. Habere göre avukatları davaları 2020'ye kadar erteleyebilir.

 

Haber Ara