Dolar

32,3655

Euro

34,9616

Altın

2.325,42

Bist

9.079,97

UEFA'dan dopinge 4 yıl men

UEFA Şampiyonlar Ligi ilk haftasındaki Dinamo Zagreb-Arsenal maçının ardından yapılan doping testi pozitif çıkan ev sahibi takımın futbolcusu Arijan Ademi'ye, 4 yıl futboldan men cezası verildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-21 10:28:06

UEFA'dan dopinge 4 yıl men

Dinamo Zagreb'in resmi internet sayfasında "En kötü ihtimal" başlığıyla yapılan açıklamada, UEFA Kontrol Etik ve Disiplin Kurulu'nun Hırvat futbolcuyu 4 yıl men ettiği bildirildi.

Açıklamada, UEFA'nın olası en kötü kararı aldığı ifade edilirken, yapılan araştırmaların ardından verilen cezanın, en kötü senaryoda dahi akla gelmeyecek bir ceza olduğu vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, "Verilen ceza karşısında kulüp olarak şoktayız. Bu zor zamanda Arijan'ın yanında olmak adına her şeyi yapacağız" denildi.

Ceza hakkında yorumda bulunan Ademi ise "Nasıl hissettiğimi kelimelerle ifade etmek zor. Suçlu değilim. Yanlış hiçbir şey yapmadığımı biliyorum ancak yine de böyle bir ceza aldım. Çok kötü hissediyorum. Arayan ve mesaj gönderen herkese çok teşekkür ederim ancak gerçekten konuşacak durumda değilim ve anlayış bekliyorum" ifadesini kullandı.

Dinamo Zagreb'in 2-1 kazandığı Arsenal maçının ardından, 24 yaşındaki Ademi'den alınan doping numunesinde pozitif bulguya rastlandığı açıklanmış, UEFA'nın başlattığı disiplin prosedürünün, futbolcudan alınacak B numunesinin sonucuna göre tamamlanacağı bildirilmişti.

Dinamo Zagreb'den daha önce yapılan açıklamada, Ademi'nin geçen sezon 6 kez girdiği doping testlerinin hiçbirinin pozitif çıkmadığı kaydedilmişti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara