Dolar

32,3556

Euro

35,2428

Altın

2.325,07

Bist

9.079,97

Üçüncü Havalimanı merkez şantiyesinde iftar programı

Üçüncü Havalimanı merkez şantiyesinde iftar programı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-15 23:33:45

Üçüncü Havalimanı merkez şantiyesinde iftar programı
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, 3. Havalimanı Projesi'nde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bilgin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı 3. Havalimanı merkez şantiyesindeki iftar programının ardından yaptığı konuşmada, dünyanın en büyük projesinin inşa edildiği şantiyede olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesi ve önderliğinde yapılan proje ve düzenlemelerle Türkiye'nin havacılık alanında dünyanın en hızlı büyüyen ülkesi olduğunu belirten Bilgin, "Ülkemizde hiç uçağa binmeyen milyonlarca vatandaşımız artık seyahatlerini uçakla yapar hale geldi. Birçok şehrimiz havalimanına kavuştu" diye konuştu.

Son 1 yılda İstanbul'da yolcu trafiğinin 11 milyon kişi arttığını ve 80 milyona yaklaştığını vurgulayan Bilgin, "Atatürk Havaalanı'ndaki iniş ve kalkış sayımız saatte 80'i aştı. Artık günlük 1350'lileri, 60'ları ve 70'leri kovalayan bir konuma gelmiş bulunuyoruz. Sabiha Gökçen Havaalanı'nda neredeyse kapasiteyi doldurduk. İstanbul'da hızla artan bu trafiği ve yeni slot taleplerini mevcut 2 havalimanıyla zorlanarak karşılıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bilgin, 3. Havalimanı'nın hızla büyüyen yolcu trafiğini rahatlatacağını, havalimanının sektörde büyümenin hızını daha da artıracağını aktardı.

Görevli şirket ve bakanlığın tüm yetkili ve çalışanlarının projenin önemini bildiğini ve zamanında hizmete girmesi için çalıştıklarını anlatan Bilgin, "İşçisinden yöneticilerine kadar bu büyük projede emeği geçen bütün arkadaşlarıma, bütün görevli şirket çalışanları dahil herkese huzurunuzda gönülden teşekkür ediyorum" dedi.

- "1,5 milyondan fazla insanımıza umut olacaktır"

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir de dünyanın en büyük havalimanının yapımına başlanan şantiyede kendilerini ziyaret edip, iftar sofrasını paylaşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerine onur ve şeref verdiğini söyledi.

İlk günden itibaren Türkiye için değil dünya için ezber bozacak olan projenin heyecanını hep birlikte yaşadıklarını anlatan Özdemir, sorumluk, ciddiyet ve disiplinle çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

Projenin tamamlanmasının ardından Türkiye'yi dünya havacılık sektörünün merkezi haline getireceğini dile getiren Özdemir, "3. Havalimanı'nın dünya havacılık sektörünün merkezi olması için var gücümüzle hep beraber mücadele ediyoruz" dedi.

Özdemir, havalimanının ilk etapta 90 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyük terminaline sahip olacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Havalimanı, 200 milyona artırılabilir yolcu kapasitesiyle de yine dünyanın en büyüğü olma rekorunu elinde bulunduracaktır. Doğrudan 100 binden fazla çalışan ve 300 binden fazla tedarikçiyi barındıracak olan bu dev proje oluşturduğu katma değerle 1,5 milyondan fazla insanımıza umut olacaktır."

İftar programına, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım, AK Parti İstanbul Milletvekili Berat Albayrak, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, THY Genel Müdürü Temel Kotil, Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, MNG Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nazif Günal, Kalyon Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu, İGA İstanbul Yeni Havalimanı üst yöneticisi Yusuf Akçayoğlu ve işçiler katıldı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara