Dolar

32,3299

Euro

35,0822

Altın

2.286,60

Bist

8.967,32

Uçak fobisini yenmenin 8 yolu

Hızlı oluşuyla hepimizi cezbeden uçak yolculuğu kimilerimiz için bir korku nedeni. Dünyayı gezme hayaliniz var ise ve uçak fobiniz var ise bu korkuyu muhakkak aşmanız gerekli. Özlem Keşifte olarak uçak korkunuzu aşmanız için size naçizane önerilerim!

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-02 15:18:24

Uçak fobisini yenmenin 8 yolu

Daha korkusuz günler için buyrunuz birlikte okuyalım efendim: Karşınızda uçak fobisi geçer mi, geçerse nasıl geçer konulu yazım!

Psikoloğa Danışın!

Öncelikle bilimsel metotları tercih etmelisiniz. Korkunuzun temeline inerek bu korkuyu çözmeniz mümkün. Psikolojide fobilerin çözümü için en çok kullanılacak olan yöntem maruz bırakma yöntemi olarak bilinmekte. Bir psikoloğun eşliğinde bu fobinizi aşabilir, uçak yolculuklarının avantajlarından siz de yararlanabilirsiniz. Terapiyle üstünde çalışılmış fobilerin iyileşme oranı bir hayli yüksek!

Öncesinde Rahatlatıcı Bir Şeyler İçin!

Uçak fobiniz var ise kendinizi zorlamayın ve uçuşunuzun olduğu gün rahatlatıcı bir bitki çayı içerek kendinizi rahatlamakta bir sakınca görmeyin. Ağır yemekler yememeniz tansiyonunuzun sabit kalması için önemli olmakla beraber, üzerinize sevdiğiniz ve rahat giysiler giyerek konfor alanınızdaymış gibi hissedebilirsiniz.

Hava Durumunu Kontrol Edin!

Belki uçak fobisi olmayanlar için hangi havada uçtukları farketmeyebilir. Türbülansa girdikleri zaman keyif alanlar bile var! Ancak uçuştan korkanlar için fazla rüzgarlı ya da kapalı havalarda yolculuk etmek korkuyu katlayarak çekilmez hale gelebilir. Bu sebeple fobinizi aşma sürecinde uçuşlarınızı daha güzel havalarda yapmayı tercih ederek kendinizi lüzumsuz yere korkutmanın önüne geçmiş olursunuz.

vendiğiniz Biri ile Uçağa Binin!

Fobinizi aşmak adına sevdiğiniz ve yanında kendinizi rahat hissettiğiniz kişilerin yanında seyahat edebilirsiniz. Gittiğiniz yerde de çok sevdiğiniz biri olursa büyük ihtimalle o yolculuk uçak korkusu tadında geçmeyecek! Yol boyunca yanınızdaki kişiye odaklanarak onunla sohbet edebilir, elini tutarak rahatlayabilirsiniz.

havaalani-12957

İstatistikler Asla Yalan Söylemez!

İstatistiksel olarak uçak kazası yaşanması ihtimali otobüs kazası yaşanması ihtimalinden çok çok çok düşük! Çok nadiren gerçekleşen komplikasyonlar sonucu uçaklar düşebiliyor ancak bunun gerçekleşmesi çok zayıf bir ihtimal. Bunu hatırlamak kendinizi cesaretlendirmenizi sağlayabilir. Ama dikkat edin, uçak fobisinden kurtulmaya çalışırken otobüs yolculuklarından korkar hale gelmeyin! :)

Yoga ve Nefes Egzersizleri Yapın!

Zihninizdeki korkuyu vücudunuzu rahatlatarak geçirebileceğinizi hiç düşünmüş müydünüz? Nefes egzersizlerini daima her yerde kullanabileceğiniz gibi, uçuştan önce yoga yaparak vücudunuzdaki gerginliği atabilirsiniz. Kendinizi gözlemleyin ve korkunuzun arttığı zaman nefesinizdeki değişikliklerin farkına varın. Böylece nefesinizi düzenleyerek korkunuzu daha az hissetmenin keyfine varabilirsiniz!

Bu Konu İle İlgili Youtube Videoları Seyredin!

Sizin çektiğiniz sıkıntıyı çeken pek çok insan bu konudaki tecrübelerini paylaştıkları videolar çekiyorlar ve yayınlıyorlar. Bu videoları seyrederek yalnız olmadığınızı hatırlayabilir, diğer insanların deneyimlerinden ders çıkarabilirsiniz. O insanların “Uçak fobisi nasıl geçer” konulu videolarını seyredebilirsiniz. Herkesin yolu farklıdır fakat belki sizin yolunuz diğer insanların yaşadıklarından çıkaracağınız derslerden geçiyor olabilir!

Biraz Müziğin Çözemeyeceği Sorun Yoktur!

Telefonunuzu uçuş moduna kulaklıkla sevdiğiniz müzikleri dinleyin. Hatta sevdiğiniz dizinin birkaç bölümünü tabletinize ya da telefonunuza yükleyerek onu seyredin. Bir yandan da uçuşta ikram edilen yiyecek ve içecekleri tadarak kendinizi evde gibi bile hissedebilirsiniz. Uçuşunuzun uzunluğuna göre kaç bölüm gerekiyorsa hepsini yanınıza alın ki korkusuzca ve kolayca geçen bir yolculuk yaşamak için hiçbir engeliniz kalmasın!

Değerli Timetürk okuyucuları gördüğünüz gibi uçak fobisini aşmanın yolu çok. Yeter ki siz bu korkunuzdan kurtularak dünyayı gezmenin en hızlı yolu olan uçağı kullanmak isteyin. Korkusuzca uçabileceğiz hatta aktarma üstüne aktarma yapabileceğiniz günlerin biran önce gelmesi dileğiyle,iyi uçuşlar dilerim!

Hazırlayan: Özlem Akçin (Özlem Keşifte)

Haber Ara