Dolar

32,3745

Euro

34,9906

Altın

2.326,10

Bist

9.100,75

Üç gizemli ölüm dünyanın ilgisini çekmedi

Rusya’da Büyükelçi Karlov’un ölümü ve uçak faciası büyük yankı uyandırırken, üç gizemli ölüm dünyanın ilgisini hiç çekmedi. Medya da resmi makamların sessizliklerini koruması, ölümlerdeki gizemi büyütüyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-29 10:41:19

Üç gizemli ölüm dünyanın ilgisini çekmedi

Rusya, geçen on günde yaşanan iki trajik olayla sarsıldı. 19 Aralık'ta Türkiye Büyükleçisi Andrey Karlov, Ankara'da suikastle öldürüldü. Pazar günü ise dünyaca ünlü Kızıl Ordu Korosu'nun üyelerinin de bulunduğu uçak, 92 yolcusuyla birlikte düştü. Ancak bu iki olay kadar gündeme gelmeyen iki ölüm de vardı. Karlov'un suaikste kurban gittiği gün, bir Rus diplomat, başkent Moskova'daki evinde ölü bulundu. İngiliz basınında yer alan haberlerde, ölen yetkilinin, Rusya Dışişleri Bakanlığı'na bağlı departmanlardan birinin başında olduğu belirtildi. Olay yerine giden polis, mutfak lavabosunun altında iki mermi kovanı ve bir tabanca buldu.

Olay sırasında, ölen Rus yetkilinin eşinin de dairede olduğu bildirildi. Olaya ilişkin resmi bir açıklama yapılmadığı gibi, olay ne Rus medyasında, ne de dünya medyasında geniş yer buldu. Pazartesi günü ise Rusya'da bir gizemli ölüm daha gerçekleşti.

Rus enerji devi Rosneft'in ikinci adamı hayatını kaybetti. Şirketin başkanı İgor Seçin'in sağ kolu olan Oleg Erovinkin'in cansız bedeni arabasında bulundu. Eski Rus istihbarat generali olan Erovinkin, 'Kremlin sırlarının koruyucusu' olarak biliniyordu. Rusya lideri Vladimir Putin göreve geldikten sonra kendi etrafındaki şirketlerin yönetimi için atadığı başkan yardımcılarından biriydi. Ayrıca ABD'nin yeni başkanı Donald Trump'ın Dışişleri Bakanı olarak seçtiği Rex Tillerson'la da iyi ilişkilere sahipti. Ancak bu haber de dünyada ve Rusya'da yankı bulmadı.

Belçika'da ise NATO denetçisi Yves Chandelon, intihar süsü verilerek öldürüldü. Bu olay da medyanın dikkatini çekmedi. Öte yandan Karadeniz'deki facianın sebebi belli oldu. Uçağın ilk karakutusundan elde edilen verilere göre, ‘flap' diye tabi edilen kanatçıkların çalışmaması nedeniyle uçak düştü. Rus yetkililer, ikinci karakutunun da dün bulunduğunu ve incelemelerin başladığını bildirdi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara