Dolar

32,5825

Euro

34,7736

Altın

2.509,60

Bist

9.693,46

Üç ay önce başladığı atletizmde hedefi dünya şampiyonluğu

Üç ay önce başladığı atletizmde hedefi dünya şampiyonluğu

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-24 12:06:01

Üç ay önce başladığı atletizmde hedefi dünya şampiyonluğu
ATAKAN ÇITLAK - Giresun'da, 3 ay önce başladığı atletizm sporunda Türkiye şampiyonluklarının yanı sıra Avrupa ikinciliği elde eden görme engelli atlet Hakan Cira'nın, yeni hedefleri arasında dünya ve olimpiyat şampiyonluğu bulunuyor.

Giresun Valiliğinde memur olarak görev yapan, Trabzon Görme Engelliler Sanat ve Spor Kulübü sporcusu Hakan Cira, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailesinde genetik olan "Star­gardt" has­ta­lı­ğı nedeniyle yüzde 60 görme kaybı yaşadığını söyledi.

Görme engelli olduktan sonra Trabzon Görme Engelliler Sanat ve Spor Kulübü'nde futsal oynamaya başladığını anlatan Hakan, "Geçtiğimiz yıl kulübümle katıldığım futsal şampiyonasında Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu atletizm takımı antrenörlerinin ilgisini çekmişim. Bana milli takım seçmelerine gelip gelemeyeceğimi sordular. Ben de kabul ettim. Geçtiğimiz mart ayında da çalışmalara başladım" ifadelerini kullandı.

Hakan, iki hafta antrenman yaparak milli takım seçmelerine girdiğini ve kabul edildiğini anlatarak, şöyle konuştu:

"İki hafta sonra Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu Atletizm Şampiyonası'na katıldım. 100 ve 400 metrelerde Türkiye şampiyonu oldum. Daha sonra sıkı bir çalışmayla 8-15 Haziran tarihleri arasında İtalya'nın Grosseto kentinde düzenlenen IPC Atletizm Grand Prix ve 2016 Rio Paralimpik Oyunları kota yarışlarına hazırlanarak, burada 200 metrede Avrupa ikinciliğini elde ettim."

Hakan, ekim ayında Katar'da düzenlenecek dünya şampiyonasında 200 metrede Türkiye adına yarışacağını dile getirerek, "Hedefim, dünya şampiyonasında 200 metrede şampiyonluğa ulaşmak. Daha sonra olimpiyatlara katılmak. Burada da olimpiyat rekorunu kırarak şampiyon olmak istiyorum. Giresun ve Trabzon'un adını dünyaya en iyi şekilde duyurmak, ülkemi temsil etmek en büyük arzum" diye konuştu.

Memur olduğu için hafta içinde Giresun'da, hafta sonları da memleketi Trabzon'da dünya şampiyonasına hazırlandığını vurgulayan Hakan Cira, antrenörünün verdiği özel antrenman programını uyguladığını söyledi.

Haber Ara