Dolar

32,3640

Euro

35,0458

Altın

2.324,50

Bist

9.079,97

TYEE'de Nevruz etkinliği

TYEE Müdürü Yrd. Doç. Dr. Şafak:-'Nevruz, yeniden canlanış, yeniden diriliş, toparlanma, tabiatın canlanması ve yeniden doğuştur'- Santuri Anar:- 'Osmanlı müziğinde yüzyıllarca kullanılmış bir enstrüman olan ve İran'da çok kullanılan santurle Anadolu'nun ilahilerini söylemek çok ilginç geldi'

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-08 00:36:03

TYEE'de Nevruz etkinliği
Tahran Yunus Emre Enstitüsü (TYEE) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Turgay Şafak, "Nevruz, yeniden canlanış, yeniden diriliş, toparlanma, tabiatın canlanması ve yeniden doğuştur." dedi.

TYEE tarafından Nevruz etkinlikleri kapsamında enstitü binasında bir dizi sanatsal etkinlik gerçekleştirildi.

Şafak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Nevruz etkinlikleri kapsamında 3 sanatsal program düzenlediklerini belirterek, "Enstitü öğrencilerimizin hüsnühat, resim, fotoğraf ve vitray çalışmalarından oluşan karma sanat galerisi açtık. Bir diğer programımız İranlı müzik grubu Arşevir'in ve Türkiye'den Santuri Sedat Anar konseriydi." dedi.

Arşavir topluluğunun Nevruz'un renkliliğini ifade eden Türkçe, Azerice, Arapça, Farsça ve Kürtçe parçalar seslendirdiğini belirten Şafak, santur sanatçısı Anar'ın Hacı Bektaş Veli, Niyazi Mısri, Yunus Emre ve Hacı Bayram Veli gibi mutasavvıfların ilahilerini okuduğunu kaydetti.

Şafak, "Nevruz, yeniden canlanış, yeniden diriliş, toparlanma, tabiatın canlanması ve yeniden doğuştur" diye konuştu.

Santur sanatçısı Anar, İranlıların konsere gösterdikleri ilgiden memnun olduğunu belirtti.

Anar, "Anadoludaki mutasavvıfların şiir ve ilahilerini icra ettik. Osmanlı müziğinde yüzyıllarca kullanılmış bir enstrüman olan ve İran'da çok kullanılan santurle Anadolu'nun ilahilerini söylemek çok ilginç geldi." şeklinde konuştu.

Ne Oldu Bu Gönlüm, Yar Yüreğim Yar, Haktır Allah'ım gibi ilahilerin seslendirildiği konserde Anar'a neyde Serdar Peşen, bendirde Selahaddin Anar eşlik etti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara