Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Twitter, ilk 'manipüle edilmiş medya' etiketini, Trump'ın paylaşımına ekledi

Manipüle edilmiş ve deepfake teknolojisi kullanılarak oluşturulmuş içerikleri artık etiketle işaretleyen Twitter bu uygulamasına 5 Mart’ta başladı. Konuyla ilgili ilk etiket ABD Başkanı Donald Trump tarafından retweet edilen bir paylaşıma eklendi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-09 17:00:56

Twitter, ilk 'manipüle edilmiş medya' etiketini, Trump'ın paylaşımına ekledi

İlk kez Beyaz Saray'ın sosyal medya şefi Dan Scavino tarafından paylaşılan video, 2020 başkanlık seçimi için Demokrat Parti'nin başkan adayı favorisi Joe Biden'ı kazara Trump'a destek açıklarken gösteriyor. Biden burada "Sadece Donald Trump'ı yeniden seçebiliriz" derken duyuluyor.

"MANİPÜLE EDİLMİŞ MEDYA İÇERİĞİ"

Sputnik'te yer alan habere göre paylaşımı Trump tarafından retweet edilmesinin ardından "manipüle edilmiş medya" etiketi aldı.

ETİKET, VİDEO ÜZERİNDE OYNANDIĞINI GÖSTERİYOR

Ama böyle gözükmesi, videonun aldatıcı şekilde kesilmesinden kaynaklanıyor.

2020-03-09_17h18_27

Twitter 'manipüle edilmiş medya' etiketi uygulamasını Scavino'nun paylaşımından 18 saat sonra devreye soktu.

Pazar günü gelen etikete karşı pazartesi Scavino "Manipüle edilmiş DEĞİL" şeklinde tweet attı.

TRUMP İÇİN BU İLK DEĞİL

Bu, Trump'ın ilk oynanmış video paylaşımı değil. Şubatta da Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin kendisinin Birliğin Durumu konuşmasının metnini yırtmasının videosunu paylaşmıştı. Oynanmış videoda Pelosi kağıtları Trump 'kahraman bir askeri' takdim ederken yırtıyormuş gibi sunuyor, oysa önde gelen Demokrat Partili kağıt yırtma protestosu için Trump'ın konuşmasını bitirmesini beklemişti.

 

 

Haber Ara