Dolar

32,3161

Euro

35,1221

Altın

2.303,61

Bist

9.055,29

Twitter'dan istihbarat teşkilatlarına çizik

ABD'li teknoloji şirketi Twitter, istihbarat teşkilatlarına bilgi akışını engellemek için harekete geçti...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-10 05:47:11

Twitter'dan istihbarat teşkilatlarına çizik

Micro Blog Sitesi Twitter'ın, sosyal medya paylaşımlarını analiz eden Dataminr şirketinden istihbarat teşkilatlarına verdiği hizmeti durdurmasını istediği öne sürüldü.

Ajansların aktardığı bilgide; Twitter, doğrudan paylaşmadığı terör saldırıları, siyasi krizler ve potansiyel olarak önem taşıyan benzer gelişmelerle ilgili anlık uyarılar gönderen hizmetine kısıtlama getirdi.

Dataminr şirketinin istihbarat teşkilatlarıyla bilgi paylaşımını yasaklayan karar henüz resmi olarak açıklanmadı. Karar, Twitter'ın yüzde 5 hissesine sahip olduğu şirketten istihbarat birimlerine bilgi vermeye devam etmemesi talebi üzerine alındı. 

The Wall Street Journal gazetesine konuşan üst düzey bir istihbarat yetkilisi de ABD'li teknoloji şirketinin "gözetim altında olmaktan endişe ettiğini" belirterek bu talebi doğruladı.

Dataminr, Brüksel'de ve Paris'te gerçekleşen saldırıları müşterilerine basından önce haber vermiş, IŞİD'in Libya'daki petrol kuyularına yönelik saldırılarını ve Brezilya'daki siyasi kriz hakkında da önceden uyarmıştı.

Haber Ara