Dolar

32,3775

Euro

35,0510

Altın

2.326,39

Bist

9.080,93

Twitter CEO'su Jack Dorsay, Mark Zuckerberg'i takipten çıkardı

Twitter CEO'su Jack Dorsay, Facebook kurucusu Mark Zuckerberg'i takipten çıkardı. Twitter'ın resmi hesabı, olayın ardından keçi emojisi paylaştı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-20 11:29:24

Twitter CEO'su Jack Dorsay, Mark Zuckerberg'i takipten çıkardı

Independent'tan Andrew Griffin'in haberine göre Twitter patronu Jack Dorsey'in Big Tech Alert diye bilinen ve teknoloji devlerinin Twitter faaliyetlerini izleyen hesabı takip etmesiyle başladı.

ÖZEL BİR HAMLE

Bu karar, dikkatleri hesaba çekmek ve Twitter CEO'sunun ondan haberdar olduğunu göstermek için yapılan özel bir hamle gibi görünüyordu.

MARK ZUCKERBERG'İ DE TAKİPTEN ÇIKARDI

GazeteNin Türkçe internet sitesinde Noyan Öztürk tarafından çevirilen haberde Dorsey'in bu adımın ardından Facebook kurucusu Mark Zuckerberg'i de takipten çıkardığı belirtildi.

EÇİ EMOJİSİ PAYLAŞTI

Beklendiği üzere söz konusu takip hesabı, Twitter patronunun artık Facebook kurucusunu takip etmediğine dair paylaşım yaptı.

Twitter'ın resmi hesabı da bu paylaşıma keçi emojisiyle yanıt verdi.

Olaydan önce hesapların hiçbiri (dışarıya açık biçimde) etkileşime geçmemişti. Bunun gerçek bir atışmanın mı yoksa dostane bir hicvin mi sonucu olduğu henüz belli değil.

ZUCKERBERG TWITTER HESABINI KULLANMIYOR

Zuckerberg'in Twitter hesabı, 400 binden fazla takipçisi olmasına rağmen, neredeyse hiç kullanılmıyor. Zuckerberg hesabını 2009 boyunca yeni özelliklere dair yazmak için kullanmıştı. O yıldan sonra tek paylaşımı 2012'de attığı, resmi Facebook sayfasındaki bir gönderiye yönlendiren tweet olmuştu.

TEK BİR KULLANICIYI TAKİP EDİYOR

Açıklanamayan ve sıradışı bir başka davranışı ise yıl boyunca tek bir kullanıcıyı takip etmesiydi. Ancak Zuckerberg, o tek kullanıcıyı bu yılın başında takip etti ve bunun yaşanan son olaylarla ilgisi olduğu düşünülmüyor.

AKILLARA, 2019'UN BAŞINDA YAŞANAN "KEÇİ" TARTIŞMASI GELDİ

Bazı kullanıcılar, Twitter'ın resmi hesabından paylaşılan keçi emojisinin (ve belki de tüm olayın) yılın başında iki milyarder arasında yaşanan garip atışmaya atıfta bulunduğunu iddia ediyor.

Ocak ayında Dorsey, Zuckerberg'in yalnızca kendi öldürdüğü hayvanların etini yemeye karar verdiği dönemde, o hayvanlardan birini yemekte ikram ettiğini iddia etmişti.

Dorsey, Zuckerberg'in "çok, çok akıllı bir iş insanı" olduğunu söylemiş ve ardından, "Akşam yemeğinde bana keçi pişirdi. Keçiyi o öldürdü" demişti .

Twitter patronu daha sonra, Zuckerberg'in keçiyi onun karşısında değil "yemekten önce öldürdüğünü" açıklığa kavuşturmuştu.

"Sanırım onları öldürüyor. Önce bir lazer silahı ve sonra da bıçakla. Ardından onu kasaba gönderiyor."

Dorsey daha sonra, lazer dediği aracın muhtemelen bir şok tabancası olduğunu söyleyerek kendini açıklamış ve keçiyi soğuk olduğu için yemediğini ifade etmişti.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara