Dolar

32,4845

Euro

34,9782

Altın

2.433,80

Bist

9.716,77

Tuzla-Yalova İDO seferleri başladı

Tuzla-Yalova hattında çalışan İDO, ilk seferine törenle uğurlandı. Tuzla, deniz otobüsleriyle hem Yalova’ya hem de Kartal ve Bostancı’ya deniz ulaşımıyla bağlandı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-05 15:01:21

Tuzla-Yalova İDO seferleri başladı

Başta Tuzla Marina olmak üzere onlarca vizyon proje ile İstanbul ve bölgede ziyaretçi akınına uğrayan Tuzla'ya deniz otobüsü ile ulaşım alternatifi de eklendi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'nın teklifi ile İDO, Tuzla İskelesi'ni yenileyerek hizmete açtı ve Tuzla-Yalova hattında deniz otobüsü karşılıklı seferlere başladı. Tuzla'dan gerçekleştirilen ilk sefer nedeniyle Tuzla İskelesi'nde tören düzenlendi. Törene Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İDO Genel Müdürü Ufuk Tuğcu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“TUZLA'NIN GELİŞİMİNİ ETKİLEYECEK”

Açılışta konuşma yapan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı. ”Tuzla'da gerçekten her ortamda konuşulan konuydu neden deniz seferleri olmuyor diye. Bir defa böylesine uzun bir süreçten sonra bu seferlerin başlaması Tuzla'da bütün her kesimi çok rahatlattı. En çok da rahatlayan ben oldum. Kullanacak olan kişiler de çok rahatlayacaklar ama Tuzla'nın daha da fazla gelişimini etkileyecek olduğunu düşündüğüm bir hat olduğuna inanıyoruz. Yalova ile bizim zaten manevi bağımız olduğunu düşünüyorum. Şimdi bu bağımızı deniz seferleriyle daha iyi bir hale getirdik. İnşallah daha fazla sefer sayısıyla beraber daha da iyi olacağına inanıyorum” dedi.

“TUZLA İLE YALOVA'YI BİRLEŞTİRİYORUZ”

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) Genel Müdürü Ufuk Tuğcu seferle ilgili açıklama yaptı. Tuzla ile Yalova'yı birleştirdiklerini söyleyen İDO Genel Müdürü Ufuk Tuğcu, “Tuzla İstanbul'u güzide ilçelerinde biri, Yalova'nın turizm etkinliğini iyi biliyoruz. İlçemizle ilimizi birleştiriyoruz. 30 dakikalık seferde oraya varacağız. Tüm Tuzlalılara Yalovalılara hayırlı olsun. Yalova bizim için önemli bir lokasyon önemli bir şehrimiz. Yalova'ya Yenikapı'dan, Yalova'ya Pendik'ten, Yalova'ya Kartal'dan seferlerimizi vardı. Bugünde Tuzla'dan seferimizi ilave ettik. 4 tane noktadan sefer yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Deniz otobüsüyle Yalova'ya geçen İDO Genel Müdürü Tuğcu'yu Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman karşıladı. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ile birlikte Yalova'nın tarihi mekanları gezen Tuğcu, ziyaret ettikleri yerler hakkında bilgi aldı.

Haber Ara