Dolar

32,3277

Euro

35,0598

Altın

2.296,98

Bist

9.045,28

Tuzla'da Bengal kaplanı 3 yavru dünyaya getirdi

Türkiye topraklarında ilk defa, bir Bengal kaplanı doğum yaptı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-15 15:58:47

Tuzla'da Bengal kaplanı 3 yavru dünyaya getirdi

Dünya üzerinde sayıları 4 binin altına inen 6 tür kaplanın kaldığı duyurulmuştu.

Ancak geçtiğimiz günlerde sevindirici bir olay yaşandı. Tuzla'da bir hayvanat bahçesinde bulunan dişi Bengal kaplanı, 3 adet yavru doğurdu.

Türkiye'de ilk defa bir Bengal kaplanının doğum yaptığını aktaran Sorumlu Veteriner Hekimi Gökçe Merve Yayla, “Burada 13 tür olmak üzere 27 canlımız var. Bunlardan iki tanesi Bengal kaplanı. Dişi olan Bengal kaplanımız 3 gün önce doğurdu ve 3 tane yavrumuz var. Anneleri ile beraber arkadaki odada kalıyorlar. Onları bir süre sağlıklı bir büyüme olsun diye baş başa bırakacağız. Bir buçuk iki ay sonra onları anneden ayıracağız. Dişi Bengal kaplanımızın doğumu İstanbul'da ilk ve tek. Türkiye'de de kayıtlara geçen tek Bengal kaplanı doğumu. Bizim için de çok gurur verici ve güzel bir olay. Biz de çok mutlu olduk.” dedi.

CİNSİYETLERİ HENÜZ BELLİ DEĞİL

Minik kaplanların cinsiyetlerinin henüz belli olmadığını söyleyen Veteriner Hekim Yayla, “Çünkü şu an hiçbir şekilde müdahale etmiyoruz. Her şey yolunda. Kameralarla sürekli izliyoruz. Yavrularımız da annemiz de sağlıklı. Her şey yolunda olduğu için müdahale etmiyoruz. Cinsiyetleri bizim için de sürpriz olacak. O zaman öğreneceğiz.” diye açıklamada bulundu.

150 KİLO OLACAKLAR

“Bu canlılarda babalık içgüdüsü çok fazla yok. O yüzden yavru ve anneleri riske atmamak için babayı onların yanına almıyoruz.” diyerek sözlerine devam eden Veteriner Hekim Yayla, şunları ifade etti:

“Anneden ayırdıktan sonra 2-3 aylık olacaklar. O zaman 15-20 kiloya ulaşacaklar. Çok hızlı büyüyecekler. 2 yaşından sonra da erişkinliğe ulaşınca asıl kilolarına ulaşacaklar. Dişiler 130, erkekler de 140-150 civarında bir kiloda olacak. Şu anda sürekli emiyorlar. Rahatsız olmasınlar diye yanına girmiyoruz, sürekli kameralardan izliyoruz. Anne yavrulara sahip çıktı. Sürekli onları yalıyor ve emziriyor. O da onları çok seviyor. O yüzden biz de çok mutluyuz.”

 

 

Haber Ara