Dolar

32,4755

Euro

34,9595

Altın

2.437,68

Bist

9.716,77

Tütün mamulleri ve alkollü içkilerde bandrol talepleri

Tütün mamulleri ve alkollü içkilerde bandrol talepleri

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-26 10:16:28

Tütün mamulleri ve alkollü içkilerde bandrol talepleri
Amme alacaklarından toplam 5 bin liranın üzerinde vadesi geçmiş borcu bulunan firmaların, 1 Ocak'tan itibaren tütün mamulleri ve alkollü içkilerde bandrol, güvenlikli mürekkep veya kodlanmış etiket talepleri karşılanmayacak.

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın "Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkilerde Bandrollü Ürün İzleme Sistemi Genel Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Firmaların bandrol taleplerinin yerine getirilebilmesi için talep tarihi itibarıyla Bakanlığa bağlı vergi dairelerine vadesi geçmiş borçlarının bulunmaması gerekiyor.

Bu kapsamda, "vadesi geçmiş borç", Özel Tüketim Vergisi Kanununun III sayılı Listesinin (A) ve (B) Cetvellerinde yer alan ürünlere ilişkin özel tüketim vergisi ile bu vergi türüne ilişkin vergi ziyaı cezası, gecikme zammı, gecikme faizi ve bu vergiye ait beyannameden doğan damga vergisi ve tutar olarak kapsama giren amme alacaklarının toplam 5 bin lirasını aşan tutarı şeklinde belirlendi.

Bu çerçevede, tür olarak belirlenen amme alacaklarından toplamda 5 bin liranın üzerinde vadesi geçmiş borcu bulunan firmaların, bandrol, güvenlikli mürekkep veya kodlanmış etiket talepleri karşılanmayacak.

Yapılan değişiklik ile bu firmalara ilişkin uygulamanın yürürlük tarihi 3 ay ertelenerek 1 Ocak 2016 olarak belirlendi.

Haber Ara