Dolar

32,5536

Euro

34,8931

Altın

2.434,10

Bist

9.645,02

Tutuklu yakınlarından yeniden yargılanma talebi

Diyarbakır D Tipi Cezaevi'nde eşi tutuklu bulunan Pınar Özbek, 'Biz FETÖ ve PKK'nın mağduruyuz. Çocuklarımızla beraber yıllardır mağduriyet yaşıyoruz.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-05 14:58:31

Tutuklu yakınlarından yeniden yargılanma talebi

Diyarbakır'da bazı tutuklu yakınları, PKK ve Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) mağduru olduklarını öne sürdükleri akrabalarına yeniden yargılanma yolunun açılmasını istedi.

AA'nın haberine göre; Diyarbakır D Tipi Cezaevi önünde bir araya gelen tutuklu yakınları, kendileri ve çocuklarının uzun süredir mağdur olduğunu savunarak, yeniden yargılanma talep etti.

Grup adına konuşan Pınar Özbek, engelli bir çocuğu olduğunu belirterek, eşinin uzun süre cezaevinde olmasından dolayı büyük sıkıntı yaşadığını söyledi.

Seslerini Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Adalet Bakanına duyurmak için toplandıklarını kaydeden Özbek, şöyle konuştu:

"Biz FETÖ'nün ve PKK'nın mağduruyuz. Çocuklarımızla beraber yıllardır mağduriyet yaşıyoruz. Asıl mağduriyeti bizler çekiyoruz. Ne olur artık sesimizi duyan birileri olsun. Artık bu zulme bir su serpsinler. Adalet istiyoruz, sesimizi duyacak birilerini arıyoruz."

Ayşe Güçlü ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım talebinde bulunduklarını anlattı. Güçlü, "Evladımı gelip evden alıp götürdüler, sonra da çıkıp Çınar'dan aldıklarını açıkladılar. Evladımın suçu yok. Evlatlarımıza komplo kurdular. Biz burada, evlatlarımız cezaevinde çürüdü. Önce Allah'tan sonra da Cumhurbaşkanımızdan yardım istiyoruz." dedi.

Babasının çok uzun süredir hapiste olduğunu belirten Firdevs Yapıcı (12) da artık ona kavuşmak istediğini dile getirdi.

Haksız yere cezaevinde bulunan babasının serbest bırakılmasını isteyen Yapıcı, "Diğer çocuklar gibi evimizde ona sarılmak istiyorum. Bayramları babamla geçirmek istiyorum." şeklindeki görüşlerini paylaştı.

Haber Ara