Dolar

32,5533

Euro

34,8502

Altın

2.438,80

Bist

9.722,09

'Tutuklu HDP'lilerin fotoğraflarını Genel Kuruldan kaldırın'

Bu sabah grup başkan vekilleriyle görüşen Meclis Başkanı Kahraman HDP vekiline 'Tutuklu HDP'lilerin fotoğraflarını Genel Kuruldan kaldırın' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-13 11:58:46

'Tutuklu HDP'lilerin fotoğraflarını Genel Kuruldan kaldırın'

TİMETURK | HABER MERKEZİ

AA'nın haberine göre Saat 10.00'da başlayan toplantının ayrıntılarıyla ilgili haberler geldi.

45 dakika süren toplantıda TBMM Başkanı İsmail Kahraman, tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanları ile milletvekillerinin Genel Kurulda HDP sıralarındaki fotoğraflarının kaldırılmasını istedi.

KİMLER KATILDI?

Toplantıya TBMM Başkanvekilleri Ahmet Aydın, Ayşe Nur Bahçekapılı ve Pervin Buldan, AK Parti Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş, Naci Bostancı ve İlknur İnceöz, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta ile HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım katıldı.

CHP'DEN SAVUNMA

Toplantıda söz alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Fotoğrafların durmasına sebep olan tutukluluk halidir. Milletvekilinin suçu varsa ispatlanır ama suçu yoksa böyle bir şey olmamalı. görüşünü belirtti. Özel'in, tutuklu milletvekilleriyle ilgili bir şey yapılması gerektiğini söylemesi üzerine tutuklu milletvekillerinin yasama faaliyetlerine katılmasıyla ilgili TBMM Başkanlığınca kapsamlı bir çalışma yaptırıldığı, sonuçlarının gruplarla paylaşılacağı ifade edildi.

Haber Ara